reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

Witam wszystkie Lipcowe Mamusie!!:-)

To jest moj pierwszy post na tym forum i mam nadzieję że nie ostatni bo mnie ciepło przyjmiecie. Jestem przeszczęśliwą mamusią Igorka który urodził się 2 lipca 2007 był malutki bo ważył 2900 i mierzył 54 ale teraz to już jest chłop i ma dwa zęby. Czy waszym dzieciaczkom też juz się wyżynają zęby?

pozdrawiam serdecznie
Emilka

reklama
emi7 witaj
gratuluje dwóch ząbków strasznie szybko sie pojawiły u twojego smyka ,wobec tego rozdrażnienie od jakiegoś czas u mojego synka to może objaw ząbkowania,pędzę wiec do apteki w poszukiwaniu jakiegoś pomocnego specyfiku
a może któraś z mam ma już sprawdzony lek i mogła by mi poradzić.

witaj julkowa
Też się zdziwiłam że tak szybko, naprawdę się tego jeszcze nie spodziewałam, a jego rozdrażnienie zresztą bardzo delikatne zrzucałam na wszystko tylko nie na zęby a tu o niespodzianka.
Ja niestety nie doradzę Ci żdnego leku bo nic nie używałam

cześć Emi7!
Bardzo fajowo,że mały ma zębiska:-)!Ja czekam na to z wytęsknieniem chociaż pewnie będzie brakowało tych malutkich dziąseł nienaruszonych;-) Ale ostatnio mała też jakaś inna i nie wiem czy to skok rozwojowy czy może coś się dzieje w paszczy;-),bo ma jakies jaśniejsze dziąsła,ale na górze a podobno najpierw dół rośnie..:confused: Także nie wiem..Będę czekała i wyglądała co też się tam dobrego dzieje.
Pozdrawiamy !

hej Mia26,

U mnie oznaką poważną ząbkowania było ślinienie, maly slinil się juz od 2 miesiąca a w ostatnich dniach to cały czas kladlam mu sliniak. Dziąsełek nie ogladałam bo mimo wszystko nie myslalam ze to juz zęby. A jeszcze wam powiem że to nie ja zauważyłam te ząbki i nie poczułam na piersi tylko mój mąż je ujrzał i szalelismy ze szczęścia przez 15 minut, a Igorek nie wiedział co tym rodzicom odbiło :-)

Emi witaj w naszym gronie lipcoweczek, no i gratuluje synka:tak: i jego pierwszych zabkow.

Jesli chodzi o zabki to moj Victor juz dawno sie slini i widze ze bola go dziaselka bo sobie je masuje caly czas a to gryzaczkiem a to paluszkami, ale prawde powiedziawszy ja tak uwielbiam jego bezzebny usmiech ze nie czekam az tak bardzo na te zabki, przyjdzie czas-przyjda zabki;-)Ale gdy pojawi sie juz ten pierwszy to napewno bedziemy sie z nich cieszyli tak jak Ty Emi z mezem:tak:

Emi7 witaj na wątku lipcówek! Gratuluję synka, chyba jest pierwszym dzieckiem na tym wątku, które ma już ząbki. Wklej jakieś zdjęcia Igorka no i suwaczek. Pozdrawiam.

czesc Niusiu,

Mam jeszce do was pytanie a propo wkladania rączek do buzi. Moj synek caly czas by je wkladal do buzki i co gorsza podoba mu sie ssanie kciuka smoczek jest wypluwany a lepsze rączki. Czy u was jest podobnie bo jestem tym przerażona i mam nadzieje ze przejdzie?

Emi nie przerażaj się :-) to normalne,że dzieciaczki w tym wieku ssą paluszki i rączki swoje. Mój też tak robi i obślinia sobie całe rękawki. Smoka nie lubi od urodzenia. Ssie niekoniecznie kciuk, także inne paluczki.
Ja bym się tym nie przejmowała, głowa do góry, dziecko poznaje świat,a zaczyna od swoich łapek.:tak: (potem będą stópki).

reklama
Do góry