reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

zanet u nas do niedawna było nawet do 5 kupek w ciągu dnia. Póżniej po 2 a teraz jak mała nie zje czegoś treściwszego niż mleczko to kupa jest co 2-3 dni. No ale wydaje mi się że to jeszcze jest ok.Jak kładziesz dzidziusia na brzuszek to puszcza bączki?

reklama
Do nas dzisiaj przychodzą znajomi. Mam nadzieję że się trochę odstresuje. Bo powoli zaczynam świrować sama w domu:wściekła/y:Wyjazdy do rodzinki raz na miesiąc to troszkę za mało:-( Mam nadzieję że Karolinka będzie grzeczna i da mi z nimi posiedzieć.

Ps. u nas też sukces mała budziła się tylko co 2 godziny. Normalnie się wyspałam:tak: Ale to chyba osłabienie po szczepieniu;-)

Kasiulecmnie tez to przeraza, ale jakos sobie maluchy dadza rade:tak:

Zanet moja imienniczko:-D wklejam artykul ktory znalazlam w sieci na temat wody na basenie:

Często mamy wybierają baseny z woda ozonowaną, myśląc, że jest ona lepsza dla dziecka. Dla skóry malucha tak, ale okazuje się, że samo ozonowanie wody basenowej na ogół jest niedostatecznym sposobem jej wyjaławiania. Dlatego w tego typu basenach istnieje ryzyko zakażenia pasożytami lub bakteriami dróg moczowo-płciowych, na które z racji różnic anatomicznych bardziej podatne są dziewczynki niż chłopcy.

Aga my tez dzis spotykamy sie ze znajomymi, troche relaxu nam sie nalezy :tak:po calym tygodniu siedzenia z naszymi pociechami, tymbardziej ze nie zwsze jest to latwe:-D

Milego weekendu dziewczynki

Właśnie wróciliśmy z basenu. Krzyś wszedł do niego z tatą ale musiałam po 5 minutach do nich dołączyć bo buzia w podkówkę i popłakiwał. We trójkę było już lepiej chociaż nerwowo reagował na cały ten gwar, ogromną wodę i dużo światła. Tyle wrażeń to dla niego trochę zbyt wiele. Ogólnie było fajnie, "popływał" na pleckach i na brzuszku, było dużo bujania, oblewania wodą o puszczania bąbelków buzią (przez mamę).

Na tych zajęciach uczyliśmy się jak właściwie trzymać dziecko w różnych pozycjach no i ogólnie oswajaliśmy się z wodą i innymi dziećmi. Za tydzień znowu tata spróbuje wejść sam ale kostium będę miała na sobie na wselki wypadek.

Po zajęciach cyc i spanko. Było tylko jedno dziecko młodsze od Krzysia, reszta to takie 8 miesięczne bąble.

Zanet woda w basenie jest ozonowana, o niebo przyjemniej niż w chlorowanej. Nie szczypią mnie oczy i nie śmierdzę.:tak:
Krzysio do zeszłego tygodnia robił kupy 2-3 razy dziennie teraz jedną na dwa dni. Też się tym trochę martwię bo wydaje mi się,że trochę go to męczy. Kręci się pierdzi i spina całymi dniami, ale kupy nie są twarde tylko takie jak były (no i w większej ilości bo z 2 dni ;-)). Podobno dzieci karmione piersią mogą robić kupkę 5 razy dziennie albo raz na 5 dni. Póki nie jest w postaci twardych kulek , takich bobków to wszystko jest ok.

Hej
Wczoraj cały dzień spędziełyśmy u mojej mamy, przynajmniej troche odpoczełam.
Niusia_23 to fajnie:-). Też się zastanawiam nad basenem jeszcze nie szukałam w okolicy pewnie zajęć nigdzie nie będzie. A ja na basenie w stroju kompielowym się nie pokarze, najpierw musze go kupić bo z przez ciązy nie wchodze(pozatym są dwu częściowe)

Kasiulec81 napewno z czasem będzie coraz lepij i tak się w miare zachowywał;-)

Aga1983 tak puszcza jak podnosze to też, wczoraj kupka była po zjedzeniu zupki ze słoiczka marchew z ryżem.
Dzisiaj mała spała w nocy 6 godzin bezjedzenia oby częściej tak było.
Musze uciekać bo marudkuje w bujaku.

cześc Kobietki :)
U mnie wszytsko po staremu, mały coraz rzadziej budzi sie w nocy więc w sumie się wysypiam. Jak nakarmie brdząca o 20 to budzi sie o 1 w nocy i 4 a póżniej o 7 rano już go karmię, za każdym razem odnoszę go do łóżeczka. dziś chciałąm mu założyuć ślicznego pajacyka i wiecie co się okazało że jest mu do kolan, a jescze miesiąc temu był dobry, jejku jak te dzieciaczki rosną. Kasiulec81 zazdroszczę basenu.Pozdrawiam serdecznie.

cześć dziewczyny
rany jak mnie tu dawno nie było :shocked2::sorry2:
Kasiulec - Wiktorek też robi kupkę co 2 dni i tak jak Twój maluszek ma troszkę problemów tzn. podkurcza nóżki, spina się itp. ale najlepiej mu się robi przy cycku. Tylko, że nieraz jak się wysila to ulewa i pływam :dry:
pozdrawiam :*

Po wizycie znajomych super:-) siedzieliśmy prawie do północy, a Karolinka bardzo towarzyska jest i też musiała:tak:Spać nie mogła bo co chwilę budziły ją salwy śmiechu:zawstydzona/y:za to potem ładnie spała. A mi tego było trzeba;-)
Kupy nie było już 4 dni za to w nocy dziś aż 2 [i to jakie]
My już po drugim szczepieniu. Było lepiej niż ostatnio. Mała miała temp. tylko 37.1 ale zaraz zapobiegawczo dostała czopka.I było ok.
Ps tylko strasznie grzeczna się zrobiła na całe 2 dni.

reklama
Acha dziewczyny nie wiem czy wiecie ale po szczepieniu dzidziuś 3 dni nie może jeść owoców. Dobrze że mnie mama uświadomiła;-) Pytałam lekarki i to potwierdziła

Do góry