reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

reklama
Witam ja na momencik

Dziewczyny jak sie maja wasze maluszki w taka pogode? choruja?:confused:

Moja Blaneczka wczoraj dostala 3 szczepioneczki, wyjatkowo byla dzielna, mniej plakala niz jak dostala 2 :szok: a nastepne dopiero w wieku 12 miesiaczkow.:cool2:
Czy wy szczepilyscie na cos dodatkowow swoje dzieciatka ? jesli tak to na jakie choroby?? bo ja nie wiem jak to jest ...w Pl ciagle dzieci szczepi sie a tutaj taka przerwa?:szok::confused::sorry2:

Po za tym Blaneczka moja maluka ciagle placze:-(, ma stan podgoraczkowy od paru dni, budzi sie w nocy i w dzien z placzem, podkasluje sobie ale to :sorry2:nie jest nie pokojacy kaszel-taki suchy-moze od gawozenia?, sen ma nie mocny ,marudna jest strasznie, slini sie i wklada wszystko do buziuni a jak cos za bardzo pzygryzie to placze,paluszki i raczki wiecznie mokre, slinka kapie wszedzie...czy to zabkowanie?????????? podaje jej calpol to zasypia:sorry2::baffled::confused:, ale cycusia nie chce z butli troszke pociagnie i zaraz placze...nie wiem co jest....jak myslicie...nie widze zeby dziasla byly:-( napuchniete , a moze nie umiem patrzec ??? jejku .....co robic? kupic masc na dzisaelka? zel? a jaki? jaki jest najlepszy ???

MIa,

Mi o dziwo jeszcze nie zaczeły wypadać, mam w tej chwili krótkie i zapuszczam :) A z tym smokiem to mój synek też ma tak ostatnio. Jak sie urodził to smoczek miał, ale potem juz go nie tolerował. A od jakiegos tygodnia nawet go zaakceptował. Oczywiscie wciaz lubi ssać kciuk. A smoczek przyspiesza często zasypianie no i przede wszystkim daje odpoczac moim piersiom, ktore zaczal juz wykorzystywac nie tylko do jedzenia ... ufff tez sobie myslalam ze to moze na zeby ;)

Kasiulec, wątpię, żeby obcięcie włosów coś pomogło - ja mam bardzo krótkie, ostatnio nawet skracałam, a też wypadają niemiłosiernie. Dom wygląda tak jak gdybym miała liniejącego psa z krótką sierścią ;)

Moja Łucja potrafi sama zasnąć w łóżeczku. Czasami po prostu zajmuje jej to więcej czasu, bo lubi sobie jeszcze pogadać z tatą, który wraca z roboty. Ale na rękach nigdy jej nie usypiałam. Czasem pada zmęczona przy cycu.

Ostatnio też uwielbia wszystko pakować do buzi, gryzie cokolwiek, co znajdzie się w zasięgu jej ręki. Cieszy się, gdy masuję jej delikatnie dolne dziąsła.

Ja przy mojej Karolince to chyba osiwieję. Zjadła cycusia po 20 minutkach dałam jej zupkę marchewkową z ryżem[zjadła z pół słoiczka] a teraz po ok 30 minutach znów cycuś. Normalnie ja już nie mam siły. Cały czas by jadła. Ale wcale gruba nie jest. Jutro idziemy na szczepienie to ją zważymy. I jak tu nie dokarmiać takiego głodomorka?
Zanet Karolina smoczka nie ma. Ale nie wiem czy to lepiej

reklama
Pytam o tego smoka bo Mama mi nagadała że spokojniejsz byłaby ze smokiem,
Anka26,07 nasze córeczki urodziły się tego samego dnia

Do góry