reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

czesc kobietki
Laura jeszcze choruje daje jej syropek i robimy inhalacje.Wlasnie cwiczy na brzuszku :)
Do gondolki jeszcze sie miesci ale wkrotce na dlugosc bedzie mala damy rade:-)
Jesli chodzi o przewracanie na boczki to Laura robi to jakis czas ale wkoncu udalo sie mi szczelic fotke:tak:
Ja bawie sie z nia w turlanie lubi to bo lezenie na brzuchu to jej ulubiona pozycja:-D
Ja daje Laurze Multitabs witamina AC i D

reklama
Ja już też musiałam pozbyć się gondoli z wózka:no: co do fotelika to Karolinka też się już ledwie mieści. Tak więc my też powoli szukamy nowego;-) Pozdrowionka

Mam duży wózek -Tako- więc gondola ma jeszcze pewien zapas. Mam nadzieję,że do marca wystarczy. A co do fotelika to jak podreguluję jego pasy to Krzyś się mieści nawet w kombinezonie więc póki co nie muszę myśleć o zmianie.
Anka a jaki masz fotelik, te " nosidełkowe" powinny spokojnie starczyć do jakiegoś 10 miesiąca życia. Pokombinuj z pasami to może Cię ominie kolejny wydatek. Kurcze ta Twoja Laura to musi być duża dziewczynka :-).

Jesli chodzi o fotelik samochodowy to my mamy maxi cosi ten pierwszy ktory jest niby do 13kg, ale jak zaloze Vicowi grubsza kurteczke to tez jest na szerokosc ledwo co, ale niekupimy nastepnego poki nie zacznie siadac bo te wieksze wlasnie sa dla dzieci ktore juz siedza, pozatym w samochodzie zawsze rozbieram malego zeby sie nie zgrzal, wiec mysle ze na jakis czas jeszcze powinien starczyc.

Mam pytanko odnosnie pokikow dla maluszkow, kiedy zamierzacie przeniesc swoje dzieciaczki z Waszych sypialni do ich pokoi? My za miesiac sie przeprowadzamy i zastanawiam sie wlasnie czy odrazu dac Vica do jego pokoju czy lepiej zeby jeszcze byl z nami w sypialni. Jak myslicie, jak Wy planujecie?

Niusia -My Macka przeprowadzilismy jak mial pol roku. Obylo sie bez ekscesow. Byl na tyle maly, ze nie zauwazyl roznicy i na tyle duzy, ze przezyl tego "rozstania". Grzesia tez planujemy "przetransportowac" go do pokoju Macka w takim wieku. Tyle, ze nie wiem czy nie bedzie budzic Macka w nocy.:confused:
A Ty mozesz sprobowac, a jakby co to zawsze lozeczko mozesz z powrotem wstawic do waszej sypialni.:tak: A jak sie uda odzyskacie intymnosc...;-):-)
W kazdym badz razie powodzenia!

hej hej

dziewczyny, to jakie macie gondole w swoich wózkach ? Moja ma jakies 80 cm, wiec Igor jeszcze kilka miesiecy sobie pojeździ. A co do fotelika to fakt, tu już pojawia sie problem zwlaszcza jak sie zaczyna sezon kombinezonowy :-) My dzisiaj wyjęliśmy tę wkładkę dla noworodków, więc już się trochę więcej miejsca zrobiło :)

A jeśli chodzi o pokój to Igor od stycznia przenosi się na swoje :) Narazie jest z nami w pokoju ;-) ale potem to już musi nauczyć się samodzielności, wiecie samoprzewijanie, sporządzanie mleczka itp :tak::-D

Anka,

Mój Igi od soboty się na boczek przewraca, ale nie za każdym razem jak leży na brzuszku :laugh2: śmiesznie to robi, bo za pierwszym razem tułów lezał a nogi jeszcze nie i tak chwilę trwał nie wiedząc co dalej :happy::rofl2: w końcu jakoś się odepchnął.

Teraz intensywnie pcha rączki do buzi i ślini się, więc daję mu pieluszkę do zabawy to od razu się wyciera. Od tej śliny potem wyskakują mu na buzi takie czerwone krostki. Nie wiem czy częstsze kremowanie buzi mu coś pomoże. Czy wasze pociechy też tak mają ? :eek:

reklama
Do góry