reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2007 :))

moja Lulinka od początku była ciekawym jajem i zawsze podnosiła i trzymała głowę(ma bardzo silne mięśnie od samego urodzenia!) Ale ostatnio zaczyna sie ociągać i leżąc na brzuszku poporstu kładzie głowę i to w jedną i tą samą stronę:-( Może to faktycznie kwestia ułożenia rączek..?!? Zobaczymy!Ale spać to ona bardzo liubi na brzucholku(ma duży więc jej miękko:-p).
Zastanawiam się jednak nad kilkoma sprawami..a mianowicie czy wasze dzieciątka też jeszcze zasypiaja najlepiej przy jedzeniu? I czy także mają jakieś megaawersje do butelek i smoczków?!

A laktator to według mnie AVENT jest bardzo dobry.Jak na razie mnie ani razu nie zawiódł(choć,niestety:-p, rzadko z niego korzystam..)

Buziaczki:-)

reklama
Mia,

Moj synek tez lubi zasypiac przy cycu i tez ma awersje do smoczka, w zasadzie moge je wyrzucić :) Natomiast z butelką to nie ma problemu, bo stamtad leci papu :) a z zasypianiem na brzuszku to tylko raz nam sie udalo, no bo jak obżartego go poloze na brzuszek to jedzonko na zewnatrz wyjdzie :) poza tym tez trzyma glowę wysoko a jak sie zmeczy to kladzie rzecz jasna.

Ostatnio zaczal sie intensywnie slinic :) no i ta piąstka i czasami kciuk wchodzą w ruch hihi

Witam,
Grzesiu takze nie lubi smoczkow (zadnych),buteleczki nie probowalam (karmie tylko cycem). A co do zasypiania przy cycusiu to on jest chetny zawsze i wszedzie, ale za to ja nie! ;-) Dlatego jak tylko widze, ze zasypia, to go odstawiam -niech sie nie uczy takiego sposobu zaspypiania. I powtarzam mu: "albo jesz, albo spisz";-):-D
Co do zasypiania na brzuszku, to takze, tak jak synek Agnes raz mu sie zdarzylo. I jestem z niego dumna jak ladnie trzyma glowke i jak dlugo.:-)

Buziaczki dla Igorka z okazji ukonczenia dwoch miesiecy!!!:-)

Asiulinka,

Dziękujemy :) Dzisiaj ważyłam synusia i przekroczył już 6kg i jest zawodnikiem wagi ciężkiej. :) Mój zasypia w sumie często przy cycu ... wieczorem mi nawet wygodnie z tym, bo po kąpieli oglądam serial a on je i w kimono uderza hehe nie wiem jak to będzie,gdy cyc się skonczy. Bedziemy go wozic samochodem albo wozeczkiem chyba. W nocy po jedzonku potrafi jednak zasnac sam, uprzednio nagadawszy sie :) po prostu odkładam go do lozeczka a ja pod kołderkę :)

no wlasnie, pora na mnie

dobrej nocy lipcoweczki

Agnes, uściskaj ode mnie urodzinowo swojego Synka :)

Łucja smoczka zaakceptowała dopiero jak skończyła miesiąc, ale używamy go tylko przy usypianiu. Teraz chyba Łu rośnie, bo je co 1,5 godziny, co u niej jest dość dziwne.

Moj Grzesiu znow mnie milo zasokczyl- przerwa nocna trwala 7 godzin!!:szok::-D A teraz slodko sobie spi i pozwala, aby mamusia ogarnela troche domek. Za to pewnie na spacerze nie bedzie spal. Byle by nie marudzil, ze chce na rece. Ale cos za cos -albo spi w domku,albo na spacerku...

Agnes buziaczki dla Igorka:-)
Laura rowniez przekroczyla 6kg:tak:

Asiulinka na spacerku malenstwo bedzie podziwolo krajobraz w domu niech spi heheh to zawsze cos mozesz zrobic dla Siebie czy dla domu

No coz ide zrobic obiadek:blink:

reklama
fajowo macie,że Wasze maluszko chociaż smoka ciągną!Wydaje mi się,że może być im łatwiej później z butlą,bo w końcu to jakieś inne obce ciało;-)! Moja Lulcia nadal butli mówi zdecydowane NIE i nawet jak nie dostaje cyculka tylko pełną jedzenia buteleczkę(nawet pomalowałam ją w różne wzory żeby zaciekawić małą) to wrzeszczy w niebogłosy:-(!
Teraz mamy jeszcze inny problem na horyzoncie, bo na środę mamy wizytę szczepienną u pani pediatry..Ciekawe co to będzie, co to będzie..!?!

Do góry