reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Leżące fonoterolowe przyszłe mamusie

witajcie my po wizycie

nadal 2w1:-D:-D:-D:-D

szyjka jako tako się trzyma ujście zamknięte:tak:
tablety mam brać i walczyć dzielnie z cukrami i ciśnieniem:tak::tak::tak:

a jakby co to cytat pana dr "szpitale są czynne 24godziny na dobę"
ale wierzymy że damy radę bez nich się obejść
serducho małego wali jak dzwon 145/min

kolejna wizyta 29 grudnia:tak::tak::tak:

reklama
moja szyjka ma 3cm jest lekko miękka ale zamknięta ujście też zamknięte

ale z córcią byłam bez szyjki od 28 tygodnia i miałam 2cm rozwarcia a dotrzymałyśmy do 39tygodnia:tak::tak::tak:

a napinanie brzucha to jedno a skurcze to druga sprawa przy skurczach się szujka może bardzo szybko skrócić:cool::cool::cool:

a ja mam już czasami regularne skurcze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: oby fenoterol pomógł
już tak daleko zaszliśmy jeszcze parę tygodni:-D:-D:-D

WESOŁYCH CZARUJĄCYCH ŚWIĄT Z MALUSZKAMI W BRZUSZKACH I Z TYMI JUŻ PO NASZEJ STRONIE DUŻO ZDROWIA CIERPLIWOŚCI I MIŁOŚCI NA KAŻDY DZIEŃ NIE TYLKO ŚWIĄTECZNY:tak::tak::tak:

mimo fenka nadal mam skurcze, jak jestem bardziej zalatana to bardziej bolesne i dłuższe:-(
u mnie opcja 34 tyg odpadła przez szyjkę - 2 cm i rozwarcie na ponad 1,5 cm:-(
a do tego wysokie ciśnienie i problem z cukrem:-(
ale mały na pewno grzecznie poczeka do 37 tygodnia:tak:

Ja brałam fenoterol w pierwszej ciazy od 20 tc.. mialam szew od 13tc bo mialam rozwarcie na 1,5 cm. Urodzilam w 40 tc - dokładnie w terminie... przez oxytocyne

Teraz mam tez szew, ale nie biore fenoterolu tylko Cordafen. Termin mam na poczatek maja... takze jeszcze dluga droga przede mna

witajcie mamuśki w nowym roku

u nas jak wiecie nowy rok zaczął się szpitalnie:no::no::no:

jest różnie :baffled::baffled::baffled:
ale lepiej niż było tzn nie jestem na porodówce :no:
małemu się spieszy ale go hamujemy fenoterolem w kroplówkach i kroplówami rozkurczowymi
na ktg skurcze są ale delikatniejsze niż były
szyjka skrócona ale nie ma póki co rozwarcia:tak::tak::tak:
jutro za pewne sie dowiemy więcej jak zjawią się lekarze po wolnych dniach:baffled:

dziś mam kontakt ze światem więc was poczytam

SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU!!!

hej
ja tez wrocila ze szpitala..kroplowy i jeszcze raz kroplowy,
mam skurcze i krzyzowe bole biore cordafen,,
dostalam zastrzyki na plucka dzieciatka
dopiero 28 +3 OM dni..maly wazy 950 gram
rozwarcie na 0,5 i szew, ktory ledwo trzyma
nie daje sie leze tylko
powodzenia

reklama
Witam ;-) Od sylwestra dołaczam do tej zacnej grupy fenoterolowych mamusiek. W sylwestra rano mój maly mężczyzna zaczął sie pchać na świat. Miałam nieregularne skurcze i twardnienia brzucha. Z tym twardnieniem męczyłam sie juz od poświętach. Ale bralam relanium i nospe i bylo OK. Niestety w nocy z 30/31 juz nie podziałało. I wylądowałam na Izbie Przyjęć. Kroplówke dostałam. Moja szyjka ma 1 cm. Proponowali mi krązek ale później nikt już do tego nie wracał i porozmawiam o tym z moim ginekologiem we wtorek na wizycie. Teraz biore 8 razy 1/2 tabl. i jest OK. Leże w domku i odpoczywam. Widze że jest nas duużo...ahh te nasze maluszki..;-) ale dla nich wszystko :-)

Do góry