reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Leżące fonoterolowe przyszłe mamusie

Ale chce Ci odstawić w 34 tyg? Ja czytałam, że właśnie wtedy najczęściej się odstawia, żeby dzidzia mogła się oczyścić w brzuchu

no i tu jest rozbieżność bo raz że lepiej w 34 a raz że w 37 i że mam się zdecydować:eek: 23.12 będzie mi tłumaczył dokładnie co i jak w którym tygodniu:tak:

Ja 4 lata temu brałam fenoterol bo groził mi od 20 tyg przedwczesny porod. Odstawiłam go w 37 tyg + zdjęcie szwu (bo mialam juz rozwarcie) a urodziłam w wyznaczonym terminie z omu 40t0d...wywoływanym oxytocyna porodem... inaczej łazilabym pewnie nastepne 2 tyg.

to ja też mam od 20 tyg, w dodatku raz zwiększana dawka:tak: tylko szwu na szczęście nie mam... a Twoja historia (poród w terminie) jest dla mnie pocieszeniem:sorry: a to czy to pierwsza czy kolejna ciąża ma jakieś znaczenie??:eek:

reklama
witam, dolaczam do Was mamusiue.
biore fenoterol od kilku dni po 0.5 tabletki co 4 godziny plus 2 razy dziennie isoptin.
mam tez szew na szyjce macicy od wtorku.
brzuch sie uspokoil.
pozdrawiam

pisze raz jeszcze

od piątku mam odstawiony cordafen a od dziś po skurczowym weekendzie mam co 6 godzin fenoterol i isoptin po jednej tabletce:-p

na razie czuję się ok zobaczymy jak dalej będzie

jak cukry po fenoterolu i moje niskie ciśnienie:cool:

jutro badanie potasu i koło 14 wizyta u gina znowu:happy:

czy są jakieś mamuśki obecnie biorące fenoterol???

no i tu jest rozbieżność bo raz że lepiej w 34 a raz że w 37 i że mam się zdecydować:eek: 23.12 będzie mi tłumaczył dokładnie co i jak w którym tygodniu:tak:
To jak już Ci wytłumaczy to daj znać:-) Bo ja też jestem ciekawa co i jak. Bo w sumie jest chyba tak, ze jak odstawisz w 34 tyg to Ci się dzidzia oczyści, ale możesz wcześniej urodzić. A jak w 37 to już ciąża jest donoszona, ale dzidzia może mieć po porodzie jeszcze jakiś czas skutki uboczne. Przynajmniej tak wnioskuję z tego co wyczytałam. Ale daj jeszcze znać jak lekarz argumentuje

hej
ja biore fenoterol 4 razy dziennie po pol tabletki na noc 1 cala i 2 razy dziennie isoptin.
ale mino to 3 razy na dzien brzuch mi sie postawi...wy tez tak mialyscie?
jESTEM dopiero w 26 tygodniu

u mnie ble:-:)-:)-:)-:)-:)-(

brzuch jak skała co jakiś czas skurcze:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

po fenoterolu lepiej na godzinkę i znowu się napina
ciśnienie 70/50
a cukier szkoda gadać po kolacji mój rekord 162!!!!jakiś kosmos:szok::szok::szok:

i załapałam doła bo chyba w takim stanie jutro gin mnie położy w szpitalu:-:)-:)-(

mam bardzo silne bóle jak na mega okres:-:)-:)-(
bardzo się boję oby do jutra mam nadzieję że noc będzie spokojna:tak:

my nadal 2w1:tak::tak::tak:

choć wieczorem było kiepsko ale dałam rade bez szpitala:tak:

dziś już byłam na pobraniu krwi
i mam tak niskie ciśnienie że nic nie chciało lecieć pani kombinowała igła mi gmerała aż zemdlałam:-:)-:)-(
potem kuła mnie raz jeszcze i poszło dobrze:tak:

wyniki koło 13

a o 14 wizyta u gina:tak::tak::tak: i zobaczymy co powie :eek:

a cukry mi szaleją na czczo 118 (norma do 85):wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ale dajemy radę

reklama
Do góry