reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Leżące fonoterolowe przyszłe mamusie

to fakt tlepie jak nic:-D, ja go brałam do końca 36 tyg plus coś na uspokojenie , kiedy odstawilam urodziłam za dwa dni:)żadnych skutków ubocznych:):happy:

reklama
Dziekuje Wam bardzo za odpowiedzi.
Ja juz od wczoraj biore 10 polowek.Jak nie bedzie lepiej to szpital i kroplowka mnie czeka.

Dziwczyny, czy któras to brała lub bierze w ciąży? jesli tak to wiecie moze czy trzeba to odstawić przed porodem? i po ilu dniach widac pierwsze rezulaty jego działania?

Ja biorę-obniża tętno i ciśnienie. U mnie widać bylo rezultaty juz po jednej tabletce. Lekarz kazał mi brać do porodu.

Ja brałam Isoptin i Fenoterol razem przy pierwszej ciąży, isoptin hamuje również czynność skurczową macicy . Lekarz mi tłumaczył że wycisza organizm. Odstawiłam go na początku 37 tygodnia.

a mnei mówią lekrze, zę mambrać do końca isoptin- jejku ja już nic nie rozumeim i będę rodzic 20 godzin - przy moim seduszku to nie najlepszy pomysł:(

nie no nie wiem, ale skoro Iwa napisała, że hamuje również czynność skurczową macicy to tak sobie pomyslałam, że może wydłużyć czas porodu......

Najlepiej skonsultuj to z lekarzem-ja biore isoptin , bo mam problemy z sercem. W zwiazku z tym bede rodzic przez cc.

reklama
Suzou, ja brałam isoptin w drugiej ciąży do samiutkiego końca - dzidziuś urodził się 6 dni po terminie, a poród 3,5 godziny od pierwszego skurczu w domu do urodzenia małego, więc może i u Ciebie nie będzie źle - moja lekarka mówiła, że on hamuje przedwczesne skurcze, ale jak już poród ma się rozpocząć to po prostu się dzieje i isoptin w nim nie "przeszkadza". Powodzenia.

Do góry