reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Leżące fonoterolowe przyszłe mamusie

Czasami takie leżenie jest nawet przyjemne ale nie w przypadku gdy starsze dziecko wisi na Tobie od tygodnia (nie chodzi do przedszkola bo chora). Jak sie Nią zająć? była cierpliwa przez pierwsze dni ale już dostaje bzika a ja z Nią. Przecież mam wstawać tylko do łazienki?! Kocham ją nad życie ale wolałabym, żeby na te kilka godzin znikała z domu. Czy jestem podłą matką?

reklama
Od kilku dni biore Fenoterol.Strasznie mnie trzesie i jestem nerwowa.Czy to mija?
Czy sa jakies skutki uboczne brania tego leku?

na poczatku sa takie objawy no i bierze sie go do 37 lub 38 tygodnia ciazy o iule jest to konieczne....

Ja brałam z asmagiem i nawet mnie nie telepało ...:) a brałam do 37 tg i myslałam że jak odstawie to będę juz rodzić ale synus urodził się 3 dni po terminie.. :) Pozdrowionka

ja do fenoterolu dostawalam chyba relanium... w kazdym razie uspokajacza jakiegos bo bez tego zupy zjesc nie moglam ;-)

no i nie dostawalam go bez przerwy... - chyba tylko tydzien... jak skurcze sie wyciszyly to przestali mi go dawac i bylo juz OK - nie mialam skurczy, rozwarcia itp...

Do końca się fenoterolu nie bierze bo po 38 tygodniu z tego co wiem jest nieskuteczny... Do dawki powyłej 3 połówek dziennie zalecany jest lek zmniejszający kołatanie serducha i niepokój- isoptin.. Ja brałam w tej ciąży fenoterol przez jakieś 4 miesiące i właśnie wczoraj minął mi termin!! Pozdrawiam!!

reklama
Do góry