reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Leżące fonoterolowe przyszłe mamusie

leila w szpitalu bez problemu powinni ci zrobic kTG, ja mialam ostatnio a jestem w 27 tygodniu.

naftanlek ja mialam ostatnio posiew z szyjki i po 2-3 dnaich mozesz zadzwonic i spytac czy cos hodują czy jest jałowy.ja mialam wynik po 3 dniach, ale jak robilam przed ciążą to czekalam okolo tygodnia, ale dzwonilam wczesniej. bo jak jest jałowy to po co tyle czekac.

ja dzis kiepsko spalam, tak jakos brzucho mnie bolal, pachwiny i w ogóle nie wiem co to:-(

co do twardnienia brzusia po jednej stronie to tez tak mam i to mała chyba sie pupcią wypina bo z lewej twardo a z prawej mięciutko;-)

reklama
Naftanalek - miałam takie same obawy jak Ty gdy czekałam na założenie krążka. Też miałam zakaz ruszania się z łózka. Na wynik posiewu i sprowadzenie krazka czekałam ok tygodnia. Wczesniej tez musialam lezec, bo lekarz mial jeszcze nadzieje, ze moze szyjka nie bedzie sie dalej skracac. Zaraz po uzyskaniu wyniku (jeszcze tego samego dnia) założył krazek. Rowniez w trakcie lezenia bardzo balam sie, ze cos sie stanie bo maluszek kopal bardzo nisko i mialam wrazenie, ze mi zaraz szyjke rozerwie. Lekarz mowil, ze to raczej malo prawdopodobne i w moim przypadku za skracanie szyjki obwinial sporą grzybice (wyszlo w wymazie). Mnie do tej pory niepokoi jak dzidzia ulozy sie nozkami w dol i mocno mnie kopie. Mam wtedy wrazenie, ze zaraz wyskoczy. lekarz mowil, ze takie odczucia są tez spowodowane tym, ze mam krociutką szyjke i maluszek moze usadowic sie nizej niz w normalnej ciaży.

Ja tez dzis kiepsko spalam, glownie przez to, ze co 3 h trzeba sie budzic na tabletke i siusianie. Dzis mam jednak znacznie lepszy humor. Stwierdzilam, ze jak bede tak panikowac to wykoncze siebie i dzidzie. Nie bede juz tak maniakalnie macać brzucha. Musze zacząć myslec pozytywnie. Zobaczymy jak mi to wyjdzie :)

Chyba za duzo biore gynipralu, bo tetno mam ponad 100. Czeka mnie dzis kolejny telefon do gina...

Milego dnia!

Cześć mamuśki...
Ja umieram z powodu tych okropnych bóli żołądka :-( wystarczy że zjem odrobinke czegokolwiek a przez pół godz. wije sie z bólu...nawet herbata z sucharem nie przejdzie:no:...więc zaczynam myśleć że to nie jakiaś chwilowa niestrawność a ucisk dzidzi i staram sie oswoić z myślą że może być już tak do końca:eek:. żeby nie głodzić maleństwa to wcisne coś w siebie czasem...tyle ze potem....jakby mi ktoś wnętrzności wyrywał:-:)-:)-:)-(
Trzymajcie sie i wy kobietki...to tylko chwilowe przeciwności losu:-(

basika współczuje, ja za to mam okopywany rególarnie pęcherz i nie jest to przyjemne,czuje jakby miala mi wysc jedną nogą.
mnie czasem dopadnie taka zgaga ze nie wiem corobic z bólu, cały motek mnie boli okropnie. dzis po głupiej zupie mam zgage.
czekam na męza zaraz wróci po 3 dniach nieobecnosci.a tak naprawde to czekam na chałwe która ma mi kupic bo zaraz język mi gdzies ucieknie;-)

Dzięki Syla za współczucie;-). Jedynie co zauważyłam to po mleczku alugastrin które zalecił lekarz na te bóle, zgaga sie nie pojawia:tak:....a może to dlatego że niewiele jem:baffled:.

Ale i tak sie bardzo ciesze bo dziś zaczynamy 32 tydzień czyli 8 miesiąc:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Nadszedl wieczor i mnie znowu ogarnely czarne mysli. Od kilku dni jestem klebkiem nerwow. Niby obiecalam sobie, ze nie bede panikarą, ale strach jest silniejszy ode mnie.

Mam nadzieje, ze pomozecie mi wyjasnic jeszcze jedna "zagadke", ktora mnie martwi. Od 4 dni mniej wiecej o tej samej porze czuje w brzuszku cos dziwnego. A mianowicie regularne, rownomierne "pukanie" - takie dosc delikatne, bardzo, bardzo nisko w podbrzuszu, trwające nawet 10 minut. Tak jakby dzidzius wystukiwał co sekunde lub dwie takie "puk, puk, puk". Nie wiem co to jest. Oczywiscie zamiast wyobrazac sobie cos milego, przychodzi mi do glowy, ze moze dzidzius sie poddusza czy coś............. Musze sobie mocną meliske zrobić zeby jakos wyluzowac bo inaczej znowu czeka mnie bezsenna noc :(((

Witam kobietki:-)
Leila83 nie masz czym sie martwić :-D twoje maleństwo ma po prostu czkawke, w ten sposób ćwiczą mu sie płucka i ja też czuje je nisko:tak:. Na początku myślałam że dzidzi tak sobie z nudów reguralnie kopie ale w szpitalu położna słuchając tętna zagłuszanego przez te "stukanie" spytała czy słysze czkawke?:-)

U mnie bez zmian z bólem, na siłe wmusiłam śniadanie aby dzidzi nie głodowało ale ten ból zaraz po jedzeniu jest koszmarny.....chyba bedzie tak do końca:baffled::szok:

Leila błagam nie schizuj bo sie wykonczysz:-) ja czuje dokladnie to samo;-) ale to czkawka, w poprzedniej ciaży mala miala juz szybiej a teraz czkawki odczuwam od 3 tygodnie, takie wlasnie stukanie i pukanie..hihh

Basika ja tez popijam Alugastrin albo Malox jak juz z bólu nie idzie wytrzymac. Ja szczególnie po nabiale mam mega zgage, choc wczoraj nawet po zupie warzywnej.Okropny ten ból.Na szczescie narazie nie po kazdym jedzeniu mam wiec da sie zyc.

Ostatnia edycja:
Basika - a probowalas pic miete ??? Ja na bole zoladka ja pilam i super pomaga. Tylko musisz ja wypic ciepla (ale nie za goraca) i tak w miare szybko. A nastepna to juz tak ze spokojem. Pamietam, ze jak pierwszy raz wypilam to odrazu zwymiotowalam ale pozniej bylo ok i juz od 30 tyg. nie wiem co to zgaga i bole zoladka. Moja mama teraz zaczela pic miete i tez sobie chwali.leila - ktg mozesz zrobic w kazdym szpitalu. Mozesz tez w prywatnych gabinetach. Napisz z jakiego miasta jestes to poszukam w necie i ci wysle w wiadomosci :) I zrob tak jak radzi syla - nie stresuj sie tyle :) a ten gynipal napewno dziala. A wlasnie i nie dotykaj tyle brzucha, bo to pobudza miesien macicy do skurczy!!!!!! Tak mi w szpitalu powiedzieli bo tez caly czas go dotykalam i polozne mnie wyzywaly, ze mi rece zwiaza :)

reklama
A - a to pukanie to tak jak mowia dziewczyny to czkawka :) Moj Kondzio ma ja kilka razy dziennie zwlaszcza jak zjem cos slodkiego :)

Do góry