reklama
katadrap
Zaangażowana w BB
Ja osobiście miałam zrobioną lewatywę. Argumentem za wykonywaniem właśnie lewatywy jest higiena i bezpieczeństwo dziecka, które nie powinno mieć kontaktu z bakteriami matki znajdującymi się w kale oraz komfort psychiczny dla rodzącej, bo nie obawia się już wypróżnienia, co jest dla niej krępujące i może tez przyspieszyć akcję porodową. Jest tez plusem, że po porodzie dłużej nie musi korzystać z toaletyBoję się wypróżnienia podczas porodu, wiem że dla położnych to normalne ale mimo to czuła bym wstyd...
beatka10123
Fanka BB :)
Lewatywa pomaga rowinac akcje porodowa. Wiadomo przeciez ze dziecko podczas porodu uciska jelita i sila rzeczy nie masz wplywu na to co sie stanie. Dlatego lepiej ja zrobic. Nie taki wilk straszny jak go maluja.
Lewatywa w ogóle nie jest konieczna, ale jeśli wstydzisz się wypróżnienia, to zawsze możesz urodzić w domu i wtedy nie będziesz miała przed kim się wstydzić.Boję się wypróżnienia podczas porodu, wiem że dla położnych to normalne ale mimo to czuła bym wstyd...
beatka10123
No faktycznie zlota rada urodzić w domu..... I co sama ma sobie ten porod odebrac zeby nikt nie widzial? Zanim cos napiszesz to pomysl....Lewatywa w ogóle nie jest konieczna, ale jeśli wstydzisz się wypróżnienia, to zawsze możesz urodzić w domu i wtedy nie będziesz miała przed kim się wstydzić.
karolyn1987
Ja nie miałam lewatywy bo nie zdążyłam ale uwierz mi ze personelu nic nie zaskoczy i szkoda czasu na przejmowanie się tym.
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom
A dlaczego nie? Może urodzić sama bez udziału innych osób (chociaż najlepiej z chłopakiem/mężem).No faktycznie zlota rada urodzić w domu..... I co sama ma sobie ten porod odebrac zeby nikt nie widzial? Zanim cos napiszesz to pomysl....
Nie ma żadnego obowiązku rodzić w szpitalu.
Nie.Beata biedaczku to wyżej to była ironia, nie złapałaś..
beatka10123
Jezusie a slyszalas o komplikacjach przy porodzie? Moze to jest jej pierwszy porod i nie wie co i jak? Porod przy chlopaku? Hmmmmm jego moze tez sie wstydzic gdyby jelita sie jej oproznily???
reklama
Sporadyczne przypadki, które przy porodach naturalnych są skrajnie rzadkie.Jezusie a slyszalas o komplikacjach przy porodzie?
Pierwszy poród nie powoduje, że kobieta nie wie co i jak.Moze to jest jej pierwszy porod i nie wie co i jak?
Nie w obecnych czasach.
Dosyć dziwne, jeśli byłby to chłopak z którym zrobiła to dziecko.Porod przy chlopaku? Hmmmmm jego moze tez sie wstydzic gdyby jelita sie jej oproznily???