ja mam tak że jak się denerwuje to ono zaczyna kopać i to dosyć mocngólnie też kopie ale jak mam stres to biedaczek chyba moje "ciśnienie"go gniecie tak jak wczoraj pisałam gina kazała mi przychodzić do siebie od razu jak mały jest dziwnie spokojny jakiś czas, żeby zmierzyć jego tętno,i pewnie będę chodzić i będę się przynajmniej dzięki temu uspakajać .
reklama
klementynka
Fanka BB :)
ithildin pisze:A czy któraś z Was zauważyła związek między aktywnością dzidzi a własnym samopoczuciem? czodzi mi głównie o stres, nerwy... Osobiscie miałam dwie sytuacje, kiedy maluszek się niepokojąco uspokajał - najpierw jakoś na początku 19 tyg. (nie czułam nic chyba przez dwa dni) i drugi raz jakiś tydzień temu, ruszał się, ale dużo rzadziej i słabiej, mniej energicznie... Teraz wszystko wróciło do normy, ale skojarzyłam ,że obie sytuacje przypadały na moje gorsze samopoczucie, na jakiś problem, psychiczne obciążenie... Tylko to takie błędne koło - bo brak ruchów maleństwa jeszcze bardziej pogrąża w stresie... Ale może to tylko zbieg okoliczności, czy sądzicie, że to ma jakiś związek?
Moim zdaniem ma duży związek, wręcz zasadniczy. Zapaleńcy twierdzą nawet, że dziecko telepatycznie odbiera sygnały od Mamy.
Pycha
mama Mai i Marty
Mój dzidzio wczoraj poprawiał mi humorek, bo tak mnie wczoraj kopał jak nigdy.
A mój dzidzo zaczyna już tak kopać że boli mnie to , najgorzej rano i wnocy jak ja chcę spać tpo on sobie harce wyprawia i kopie w żebro lub żołądek. A czasami mam wrażenie że ma tysiąc rąk i nóg bo kopie wszędzie. Ale to jest takie słodkie, zawsze sobie wtedy wyobrazam jak będzie tak kopał już na wolności
A czkawkę dzidzi juz czujecie?
A czkawkę dzidzi juz czujecie?
Pycha
mama Mai i Marty
Mi się chyba z 2 razy zdawało , że malec ma czkawkę, ale nie jestem pewna do końca czy to byłlo to???
klementynka
Fanka BB :)
Uwielbiam to machanie brzuchem : : : : : Dzisiaj machałam w autobusie i miałam wrażenie, że wszyscy widzą :laugh:
reklama
dziś maluszek wykazał się nowymi umiejętnościami leżałam nad ranem i poczułam jak zaczyna się ruszać ale nie było to zwykłe kopanie tylko tak jakby wyprostował nóżkę i przeciagał mi ją po całej jednej stronie,i powtarzał parę razy.Niesamowite
co do czkawki bobaska to nie zwróciłam uwagi na takie falowanie brzuszka,ale teraz będę obserwować pod tym kątem
dziewczyny boli was czasami łono?ja mam takie uczucie kłucia... nie często ale zdarza się.Może trwają już tam jakieś nieśmiałe przygotowania do porodu?
co do czkawki bobaska to nie zwróciłam uwagi na takie falowanie brzuszka,ale teraz będę obserwować pod tym kątem
dziewczyny boli was czasami łono?ja mam takie uczucie kłucia... nie często ale zdarza się.Może trwają już tam jakieś nieśmiałe przygotowania do porodu?
Podziel się: