reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

leniwy dzidzio????

ja mam tak że jak się denerwuje to ono zaczyna kopać i to dosyć mocno_Ogólnie też kopie ale jak mam stres to biedaczek chyba moje "ciśnienie"go gniecie ;) tak jak wczoraj pisałam gina kazała mi przychodzić do siebie od razu jak mały jest dziwnie spokojny jakiś czas, żeby zmierzyć jego tętno,i pewnie będę chodzić i będę się przynajmniej dzięki temu uspakajać .

reklama
ithildin pisze:
A czy któraś z Was zauważyła związek między aktywnością dzidzi a własnym samopoczuciem? czodzi mi głównie o stres, nerwy... Osobiscie miałam dwie sytuacje, kiedy maluszek się niepokojąco uspokajał - najpierw jakoś na początku 19 tyg. (nie czułam nic chyba przez dwa dni) i drugi raz jakiś tydzień temu, ruszał się, ale dużo rzadziej i słabiej, mniej energicznie... Teraz wszystko wróciło do normy, ale skojarzyłam ,że obie sytuacje przypadały na moje gorsze samopoczucie, na jakiś problem, psychiczne obciążenie... Tylko to takie błędne koło - bo brak ruchów maleństwa jeszcze bardziej pogrąża w stresie... ;) Ale może to tylko zbieg okoliczności, czy sądzicie, że to ma jakiś związek?

Moim zdaniem ma duży związek, wręcz zasadniczy. Zapaleńcy twierdzą nawet, że dziecko telepatycznie odbiera sygnały od Mamy.

A mój dzidzo zaczyna już tak kopać że boli mnie to , najgorzej rano i wnocy jak ja chcę spać tpo on sobie harce wyprawia i kopie w żebro lub żołądek. A czasami mam wrażenie że ma tysiąc rąk i nóg bo kopie wszędzie. Ale to jest takie słodkie, zawsze sobie wtedy wyobrazam jak będzie tak kopał już na wolności :) :)
A czkawkę dzidzi juz czujecie?

Mój maluszek też ma czesto czkawkę jak wypije coś zimnego :laugh:
A dzisiaj po obiedzie kopał mnie tak mocno, że cały brzuch mi się ruszał :laugh: :laugh:

liniarybki.gif

Ja też to lubię ale jak za mocno skacze to martwię się , że może coś jest nie tak.Wtedy głaszczę brzusio a mały się uspakaja. Mały pieszczoch z niego. ;)

reklama
dziś maluszek wykazał się nowymi umiejętnościami :) leżałam nad ranem i poczułam jak zaczyna się ruszać ale nie było to zwykłe kopanie tylko tak jakby wyprostował nóżkę i przeciagał mi ją po całej jednej stronie,i powtarzał parę razy.Niesamowite :)

co do czkawki bobaska to nie zwróciłam uwagi na takie falowanie brzuszka,ale teraz będę obserwować pod tym kątem :)

dziewczyny boli was czasami łono?ja mam takie uczucie kłucia... nie często ale zdarza się.Może trwają już tam jakieś nieśmiałe przygotowania do porodu?

Do góry