reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Leki ,witaminy w ciąży....

ja piję łyżeczkę dziennie a można dwie
kupiłam w aptece trzeba go trzymać w lodówce po otwarciu tylko dwa miesiące więc nie opłaca się kupować dużych butelek ja mam 500ml i wydaje mi się duża
to jest olej lniany budwigowy tłoczony na zimno

a i jeszcze wczoraj położna mówiła o ********** to jest środek wspomagający karmienie piersią niby działa tak jak "karmi"

reklama
dziewczyny, a nie uważacie, że w ciąży im mniej leków tym lepiej. ja się ograniczyłam do folika i wystarczyło, nie ma też co przeginać w grugą stronę.
Ja na ciążę patrzę podobnie jak na okres karmienia piersią jesli chodzi o branie witamin. Jak karmiła starszą a nie brałam wit to leciała mi krew z nosa, dziąseł a włosy wyłaziły garściami. W ciąży dziecko zabierze od ciebie to co potrzebuje, a ty jakoś to musisz uzupełnić.

Ale jeśli chodzi o inne leki to myślę że im mniej tym lepiej, ale i od tego są wyjątki.

reklama
Ja pytałam dzisiaj lekarza o witaminy powiedział, że lepiej suplementować, żeby mieć pewność, że dziecko dostaje witaminy. Często dieta może być niewystarczająca... ja biorę w sumie witaminy od grudnia ciągle...

Do góry