reklama
Iwona77W
Fanka BB :)
No właśnie te mają wszystko co dla kobiety i dziecka w ciąży najlepsze, o cholinie ostatnio mówili dużo w tv, podobno bardzo pozytywnie działa na rozwój mózgu dziecka, przeszkadza mi trochę spora dawka żelaza bo po nim mam duże problemy z zaparciem
nieufna
Ja od trzech tygodni muzę brać wapń, zalecony przez endokrynologa. Dziś mi lekarz powiedział, że łączenie magnezu i wapnia może powodować skurcze .... a endokrynolog powiedziała, że brak wapnia powoduje skurcze macicy. I bądź tu człowieku mądry .... Faktem jest, że brzuch mi się zaczął stawiać po tej zwiększonej dawce wapnia.
Chyba brak magnezu a nie wapnia powoduje skurcze... coś się komuś pomyliło...a po za tym magnez pomaga wchłaniac się wapniu...
Magnezu z żelazem się nie łączy...
Ja biorę wapń 1250 i nie widzę związku wapnia ze skurczami... wiem ze po zwiększonej dawce magnezu przestał brzuch się stawiać...
Magnezu z żelazem się nie łączy...
Ja biorę wapń 1250 i nie widzę związku wapnia ze skurczami... wiem ze po zwiększonej dawce magnezu przestał brzuch się stawiać...
iwonaimaja
mi w szpitalu podawali magnez przeciw skurczom
reklama
fazerkamm
Ja biore rano nadczo zelazo, czekam ok 30 min zeby sie wchlonelo i dopiero jem sniadanko po ok 2h magnez w południe kwas foliowy i wapno i na wieczor kwas foliowy i magnez (rano zelazo mam razem z kwasem foliowym)
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom
Napisane na GT-I8260 w aplikacji Forum BabyBoom