reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Leki ,witaminy w ciąży....

dziewczyny, a nie uważacie, że w ciąży im mniej leków tym lepiej. ja się ograniczyłam do folika i wystarczyło, nie ma też co przeginać w grugą stronę.

Pod warunkiem, że ich naprawdę nie potrzebujesz. Ja mszę brać wapń i magnez, pewnie dojdzie żelazo, bo mam anemię.

reklama
Ja brałam dotąd witaminy ale odkąd wyszłam ze szpitala odstawiłam. Dobrze jem, wyniki mam ok a podobno mają wpływ na wagę dziecka więc chyba już nic się nie stanie jak w III trymestrze sobie je odpuszczę :)

Mi ginekolog już nie kazał brac kwasu foliowego, ale biorę mama DHA ze względu na jod i tam jest kwas foliowy. No i nastąpił zgrzyt między gin a endokrynologiem, bo ten pierwszy nie kazał już brać D3 a endo kazał heh. Póki co mam w normie, ale za to niedobór wapnia, więc jeszcze muszę brać D3. Zrezygnowałam na razie z magnezu.
Także teraz biorę euthyrox, D3, wapń i mama DHA, no i żelazo czasami, bo mam anemię. Waga małej w normie póki co, zobaczymy za tydzień.

No właśnie ja biorę od początku witaminy, a mój maluch raczej jest mniejszy niż większy... 1,5kg w 31tc... :p

A co z witaminą D? Słyszałam że jest bardzo ważna i na co dzień i szczególnie w okresie ciąży i karmienia piersią. Ile w tym prawdy? Nie wystarczy po prostu wystawić się na słonce i wprowadzić do diety trochę więcej ryb?

To jaką witaminę d bierzecie w takim razie? Wystarczy ta w multiwitaminach? Jakoś średnio widzi mi się łykanie kilku albo kilkunastu tabletek dziennie skoro to zapotrzebowanie na witaminy w ciąży jest tak duże

reklama
mambaa nie ma co odpisywać tej agacie bo sprawdziłam ją i na 22 wiadomości rozstrzelonych po przeróżniastych forach każda jedna o konkretnie tych witaminach i tej firmy. Usunęłam żeby jej nie było tak łatwo ;)

Do góry