reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Leki ,witaminy w ciąży....

reklama
Dziewczyny, jaki magnez bierzecie ??? Ja piję taki rozpuszczalny, ale chyba wolałabym tabsy. Żelazo zażywam actiferol forte i witaminy witaminer DHA.

możesz sobie kupić folik 2/3 można go brać w II trymestrze ciąży. w składzie ma zwiększoną ilość magnezu, więc nie będziesz musiała dodatkowo przyjmować magnezu bo będziesz miała i magnez i kwas foliowy w jednym produkcie.

Pomysł dobry, tylko ja już biorę żelazo, które ma dodatkowo kwas foliowy i osobno witaminy :(

ja biore asmag forte -wazne by był to lek a nie suplement diety
żelazo tardeferon fol lub bez kw.foliowego
+ vitaminer z dha prenatal

pierwsze słyszę, żeby wszytskie suplementy zawierały w składzie kwas foliowy, ja nie dam się przekonać, bo pamieam nawet moja mam zawsze mi powtarzała że kwas foliowy w ciąży to podstawa, wiec jak można z niego zrezygnować na rzecz innych suplementów.
Raczej wszystkie witaminy ciążowe mają w składzie kwas foliowy. Moje na pewno tak.

Napisane na KIW-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Myślę, że wystarczy po prostu sprawdzić skład suplementu jaki się bierze i czy jest tam kwas foliowy i ile go jest.
Kwas foliowy brałam tylko na początku (pierwsze 4 miesiące) i to też z własnej inicjatywy, bo mój lekarz nawet nie wspomniał o tym, położna z resztą też :szok: Jakbym nie wyczytała gdzieś to bym nie brała w ogóle, bo bym o tym po prostu nie wiedziała.
Teraz tylko biorę tran i witaminke C. Niby z nami wszystko jest ok, ale po tym co piszecie to chyba wrócę do brania foliowego.

reklama
Do góry