reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Leki ,witaminy w ciąży....

Dziewczyny, widzialam kiedys w Rossmannie wlasnie tabletki z DHA, ktore nie pochodza z oleju rybiego ( jakos tak - czytalam w pospiechu, kiedy bylam w Polsce, ale wowczas nie kupilam ).

Teraz chcialabym zamowic je przez internet, ale nie wiem, jak sie nazywaja? Czy moze ktoras z Was wie ?! Lub inaczej - szukam dobrych tabletek z DHA ( i tylko DHA, bo witaminowe pelne mam stad i nie bede ich dublowac ), ale wolalabym, zeby nie byly wyizolowane z oleju rybiego...a juz na pewno nie z tunczyka. Mozecie cos polecic ? :)

Właśnie jak jest z tym DHA? Ja mam zalecone 4 tabletki dziennie (po 250 każda) i wydaje mi się, że to strasznie dużo...

To bardzo duzo... Tak mi sie wydaje, ale to chyba raczej nie moze zaszkodzic ;)

Lekarz mnie nie kontroluje pod kątem tych badań, biorę żelazny zestaw ze względu na poronienia

Doris, no, domyslilam sie, rzecz jasna.. Ale z tego, co mi polski lekarz powiedzial, musze badania powtarazac min.co cztery tygodnie, bo przyjmowanie lekow antyzakrzepowych zupelnie bez kontroli tez nie jest wskazane ( delikatnie mowiac ). Kombinuje teraz, jak dostac zlecenie na badania, a zebym nie musiala specjalnie po to do Polski jechac...

reklama
Zielona stokrotka- jedyne jakie kojarzę z rossmana to pregna plus dha. Nie wiem może są jeszcze jakieś, ale mnie się tylko te rzuciły w oczy podczas zakupów.

Dziekuje, Hope, :) przyszlo mi wlasnie do glowy, ze Rossmann ma swoja strone internetowa i tam jeszcze poszperam. A jesli nie, to bede musiala zaczekac z zakupem do przyjazdu do Polski.

Witam :)
Jestem tu Nowa i zamierzam się u Was zadomowić :)
W pierwszym trymestrze brałam kwas foliowy, euthyrox 125, jodid 150, a od 13-go tygodnia biorę euthyrox 125 i vita-miner +DHA (polecam)

Dziewczyny od którego tygodnia można z kwasu przejsc na witaminy? Zapomniałam na ostatniej wizycie zapytać lekarza czy dalej tylko kwas brać :/

Mi w 13-14 tygodniu gin mówił żebym odstawiła

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

Myślę, że spokojnie możesz brać :)

Wysłane z mojego SM-A300FU przy użyciu Tapatalka

reklama
wiecie co, zastanawiam się nad wiosennym wyjazdem w przerwie świątecznej do Mielna, ostatnio odkrylam tam hotel Unitral w którym są zdrowotne zabiegi dla przyszlych mam i nie wiem w sumie, brzmi fajnie ale się zastanawiam, co myślicie ?

Basia z tym wyjazdem to super pomysł. Mój mąż za dwa tygodnie też mnie porywa nad morze. Tylko albo 5 dni, ale zawsze coś tam jodu niuchne. Ja i moja tarczyca już się nie możemy doczekać :)

Do góry