reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

leki, witaminki w ciąży

reklama
Społeczeństwo słabsze i to zdecydowanie, za dużo chemi we wszystkim i potem są skutki a druga strona to że badań nie robili w tamtych czasach.

Na hemoroidy są czopki, maści, można robić nasiadówki - ale najlepiej będzie jak zapytasz lekarza, które z dostępnych na rynku preparatów nadają się dla kobitek w ciąży.
Poza tym trzeba unikać zaparć, długiego siedzenia (w kibelku i w ogóle), piszą też aby dużo odpoczywać na lewym boku - podobno odciąża to naczynia.

przede wszystkim błonnik żeby nie było zaparć odobno trzeba się też ruszać mało siedzieć leżeć na któryms boku, nogi brać do góry spróbuj nasiadówek z rumianku i kory dębu

jak masz silne to zapytaj lekarza zapisze Ci jakieś czopki rozkurczowe i lub maści przeciwbólowe i przeciwzapalne

A z tym leżeniem na boku lewym.. ja ostro spałam na lewym właśnie bo tak wyczytałam. ale miałam bardzo silne bóle w pachwinie. powiedziałam ginowi, a on żeby nie trzymać się tak wskazań książkowych, i jak mnie boli z lewej to spać na prawym. myślałam że trochę ściemnia, ale po dwóch dniach na prawym boku te koszmarne bóle ustąpiły...

reklama
Do góry