reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Leki i suplementy dla mam i dzieci

Dzięki dziewczyny :)
Mi lekarz też żadnych nie zalecił powiedział, że mam sama wybrać..
Dał mi reklamówkę z jednych witamin ale one kosztują prawie 50zł za 30 tabletek więc troszkę za dużo.

to że drogie nie znaczy że dobre, moja siostra po jednych właśnie takich z reklamówki to miała wymioty takie że szok.... no nie wiem musisz sama się na któreś zdecydować ja wzięłam Falvit bo siostra brała i czuła się super więc poszłam w jej ślady :)

reklama
Strasznie drogie, ja biorę Prenatal Classic i płacę 46 zł za 90 tabletek. Są też inne rodzaje i chwalę sobie, mimo okropnych wymiotów, nie miałam żadnych niedoborów.

Widze ze tez macie dolegliwosci typu zatoli czy okrutne przeziebienie. Ja przeszlam 2 tyg przezioebienie w 6 tyg ciazy, bez apapu tylko czosnek i miod i inne tam domowe, wykonczyc sie mozna. teraz zas jak juz moge wziac apap to mam okropne bule migrenowe na ktore apap nawet w 10% nie pomaga.. masakra ale jakos trzeba dac rade dla bobusia:)

W większosci tych witamin jest wit A szkodliwa niby dla dziecka czy słyszalyscie cos na ten temat?Niby ktos kiedys mi powiedzial że to są takie ilosci ze niby nie szkodzą ale ja się i tak martwię :( Ja również falvit teraz stosuje a wczesniej femibion ale jest bardzo drogi i do tego nie ma żelaza które u mnie akurat jest wazne bo kiedys miałam problemy z niedoborem żelaza

a ja się właśnie zastanawiam nad witaminkami, wyniki mam idealne ale może jakiś wspomagacz by się przydał:):) na przyszłość żeby maleństwu niczego nie zabrakło, ostatnio jak byłam w aptece to się przyjrzałam tym wszystkim specyfikom:):)tyle tego jest,że nie mam pojęcia na co się zdecydować:( podpytam moją gin może ona coś poradzi:):)a jak na razie jako dopalacze będę się opychać warzywkami i opijać marchewkowym sokiem:)

hej dziewczyny , od wczoraj biorę falvit i widzę że jest w nim wit A, w książce ciężarówką przez 9 mcy jest napisane zeby wystrzegać się wit a gdyż to szkodzi dziecku.może wiecie jak to jest?

Z tą witaminą A to jest tak, że w tych wszystkich suplementach dla ciężarówek musi być, bo jej niedobór jest tak samo groźny jak jej nadmiar. Z tego co się dowiedziałam jest ona w tych suplementach w formie karotenu, który jest mniej szkodliwy, czy coś takiego. Poza tym ta wit. A nie zaspokaja 100% dziennego zapotrzebowania. Ja biorę femibion natal i tam beta- karoten zaspokaja 63% dziennego zapotrzebowania. Ponadto poleciła mi go farmaceutka, bo zawiera dużo kwasu foliowego.
Femibion Natal Classic, tabletki, 60 szt - Portal Dbam o Zdrowie

reklama
Jestem bardzo przeziębiona, mam zawalone zatoki i żeby było mało bardzo bolą mnie plecy...zadzwoniłam do lekarki wczaraj i moge Wam zdradzić jakie leki w ciąży brac możemy na takie dolegliwości. Rutinoscorbin lub Rutinacea, Sinupret lek ziołowy na zatoki i maść końska na plecy z umiarem. Na zbicie gorączki Apap..

Do góry