no nie wiem , jeszcze aż tak dobrze go nie poznałam, hmm no nie wiem okaże się ja mu powiem że mogę, w sumie muszę iść od 1 (bo mnie w pracy już wysyłają) a nie bede brała od 13 stycznia bo do 1 lutego bede pracować za darmo bo już jest grafik ustalony. powiem mu jaka jes sytuacja i czy nie dało by się od 1 , nie bede specjalnie po nocy jeździc po zwolnienie. a tam się zobaczy hmm .. jak się nie da inaczej to bede pracować na zwolnieniu... :/
reklama
Pamiętajcie, ze prywatni lekarze też są kontrolowani przez Zus. Utrata możliwości wystawiana zwolnień z prywatnym gabinecie to niewiątpliwie wielka strata dla lekarza. Napewno lekarz nie wystawi zwolnienia 12 stycznia, które będzie obowiązywało od 1 go lutego. Zwolnienia może wypisać 2-3 dni do przodu i wstecz. Moze to być już zwolnienie na miesiąc. Ja poszłam na zwolnienie już w 8 tyg, dostałam na miesiąc. Porozmwiałam z lekarzem szczerze i z kontunuacją nie bedzie problemu, byle tylko pilnować dat i nie mieć wystawianych zwolnień na zakładkę (by dni się nie pokrywały). Do Zus-u zgłasza zakład pracy wysyłając Twoje zwolnienie. Przez piwrwsze 30 dni płaci za wolnienie pracodawca, potem Zus.
Kikula
Początkująca w BB
Hej pempaski w ten sylwestrowy dzień. Postanowiłam założyć nowy temat o lekach. Wiem że nie można barać leków bez uprzedniej konsultacji z lekarzem ale w moim przypadku jak dzisiaj wszystko nieczynne itp itd w naszym uroczym miasteczku dopadło mnie ostre zapalenie (bądź i nie zapalenie ?) zatok.. jedna z forumowiczek na innym forum poleciła mi Sinupret, pani farcaceutka też potwierdziła że są to jedyne ziołowe leki które można przyjmować w ciąży. Wiem że stałam się nie odpowiedzialna robiąc to bez konsultacji z lekarzem, ale po prostu mnie ta choroba już wkańcza, ból głowy niesamowity,do tego ból gardła i zębów (od tych zatok )
Przez ostatnie 3 dni leczyłam się apapem ale mam zdecydowanie ból głowy zatokowy i ile mam się męczyć...
wczoraj byłam u internisty, tez mi zapisał Sinupret w razie pogorszenia. Dodatkowo syrop prawoslazowy i Laryng Up na gardlo - działa rewelacyjnie po 2 dniach przeszło.
agucha1986
Fanka BB :)
mi również lekarz nic nie zalecił powiedział że mam sobie wybrac takie po których będę się dobrze czuła
ja biorę Falvit.
ja biorę Falvit.
Dorotka 34
Zaciekawiona BB
Mi lekarz jeszcze nie kazała brać witamin bo wyniki mam super i jem dużo owoców i warzyw wiec na razie nie trzeba.
reklama
Podziel się: