reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Leki i suplementy dla mam i dzieci

Tez mi się wydaje, że to może macica bo bolalo zanim cokolwiek zjadłam. Zdążyłam tylo wypić herbatę i to miętową. Ciąża jest najpiękniejszym czasem w życiu kobiety chyba głównie wtedy jak się jest na USG :) i się widzi Dzieciaka :) - resztę pominę milczeniem... Ale już niedługo będzie z górki - da się przeżyć:-)

reklama
Agga ja też ostatnio czytałam, że macica idzie do góry pod żołądek więc pewnie to powoduje te bóle. trzymam kciuki żeby szybko ci przeszło.

Herbata miętowa może zwiększać problemy z nadkwasotą żołądka (objawem jest właśnie taka ciężkość np), więc może to po niej.

agga też miałam w tamtym tygodniu taką sytuację i na pewno to był żołądeczek kochany:) i wzięłam nospę , ta nie bardzo mi pomogła więc po pół godzinki wzięłam jeszcze nospę forte i już było wszystko ok , i wiem ,że tym nie zrobię krzywdy maluszkowi:)

Herbata miętowa może zwiększać problemy z nadkwasotą żołądka (objawem jest właśnie taka ciężkość np), więc może to po niej.

Herbatka była o 7.00 a boli do teraz, zjadłam bułkę, wypiłam mleko, zjadłam naleśnika z serem więc już powinno sie odkwasić:-) a nadal boli. No nic, da się z tym żyć, grunt, ze nie zagraża Dziecko - w czwartek zapytam gina czy aż tak bardzo się rozrastam że do żołądka dochodzi :-)

Kasia właśnie mi uświadomiłaś, że ja magnezu nie biorę....czas zacząć i pewnie będzie to ASMAG taki brałam w pierwszej

Co do magnezu.. na początku ze względu na częste skurcze łydek lekarz zalecił mi OLIMP CHELA-MAG B6 MAMA Po pierwszym pudełeczku przyjmowanym regularnie skurcze minęły a gin pozwolił mi dobrać sobie odpowiednią dawkę i brać sporadycznie, jeśli jeszcze skurcze wystąpią. I tak mam teraz OLIMP CHELA-MAG B6 FORTE. Jednak rzadko go zażywam bo już mnie skurcze nie nękają :) Zatem polecam :)

Ostatnia edycja:
reklama
jeszcze nie biorę, ale już zaczęły się nieprzyjemne skurcze stóp i łydek w nocy, muszę ginowi powiedzieć. W 1szej ciązy brałam, a że rodziłam we wrześniu, to gin wtedy kazał objadać się owocami małymi z pestkami, mają dużo magnezu. Teraz to nie ma co marzyć o czeresienkach

Do góry