reklama
Edzia- ja podaję od soboty i tak jak w ulotce 15 kropli do każdego karmienia chyba że karmienie co dwie godz to w tedy co drugie. Tego nie da się przedawkować raczej bo to dzieciakowi nie zaszkodzi. Czytałam wiele artykułów o tym dlaczego te akurat w tylu przypadkach działają a inne nie i wyczytałam że przyczyna leży nie tylko w gęstszej zawiesinie czyli jakby lepszej recepturze leku ale i też w dawkowaniu. W Polsce dawki są zaniżane bo Polacy podobno mają tendencję do przedawkowywania leków- nie wiem skąd to się bierze ale właśnie taka dawka a nie inna ma działanie leczące także możesz śmiało spróbować. No i na efekty czasem trzeba poczekać bo takie leki na niektóre dzieci działają od razu a na inne po upływie kilku dni.
Agulka2012
Fanka BB :)
Edzia ja daję Antkowi kropelki od soboty i kolki ustały!! obym teraz nie za peszyła! Ale podaję 3 razy dziennie po 15 kropli.
fasolinka0722
Fanka BB :)
Ja tez podaje malemu od kiedy skonczyl 2 tyg dajemy max 6x nadobe 12-15 kropli.dzialaja
zyrraffka
Szczęśliwa mama
ja wczoraj dałam małej pierwszy raz te krople i mi wymiotowała (lub ulewała, takim gęstym mlekiem) po nich i nie wiem teraz czy dawać czy nie
głupia mama nie umiała odczytać dobrze ulotki i podała niuni zalecaną dzienną dawkę paracetamolu , na raz ale mam nadzieje że jej nic nie będzie ... :-(
i jeszcze babcia mi przez telefon powiedziała że dzieci mają podwyższoną ciepłotę ciała i te 37.8 to żadna temperatura u dziecka ....
głupia mama narobiła cyrku ... :-(
i jeszcze babcia mi przez telefon powiedziała że dzieci mają podwyższoną ciepłotę ciała i te 37.8 to żadna temperatura u dziecka ....
głupia mama narobiła cyrku ... :-(
reklama
Podziel się: