reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

leki,Choroby- lecczenie podczas karmienia

Czy któraś z WAS brała Dostinex?Jak sie po nich czułyście?Czy one nie maja rzeczywiście skutków ubocznych?I czy ktoras z WAS łykała go jednocześnie z tabletkami hormonalnymi.

Dziękuje z góry.

Pozdrawia Katka:ninja2:

reklama
Kochane, od wczoraj leżę w łóżku. Ból głowy mam taki, że aż nie potrafię do niczego go porównać! Nie wiem czy to nie zatoki .Katar, łamanie w kościach... Ogólnie dramat! i do tego jest mi jeszcze niedobrze. Czym mogę się leczyć (karmię piersią) ??
Czosnek, cytryna, sok malinowy, amol...
Macie jakieś wypróbowane i SKUTECZNE metody????

ja przy ostatnim przeziebieniu dostalam antybiotyk DUOMOX- 4 zl kosztowal,ale pomogl.na katar zawsze uzywam krople xylometazolin,bo dobrze mi nos odtykaja.a zlekow to tylko pyralginum.
p.s. teraz znow jestem chora.:-(

To jest rzeczywiście problem, bo mało jest leków bez recepty dla karmiących. Ja brałam rutinoskorbin, ibuprom i wapno, na katar krople xylometazolin. W sumie postawiło mnie to na nogi. Życzę powrotu do zdrowia!!

dziękuję dziewczyny za rady!
Okazało się, że to zatoki. Przykładam rozgrzaną na patelni sól na czoło i policzki.
Pomogło o tyle, że tak bardzo juz głowa nie boli. Na pewno lekarza nie uniknę bo czuję, że na węzły chłonne mi to choróbsko włazi. Leje mi się z nosa...
żebym tylko nie zaczęła kasłać bo będę musiała spać w innym pokoju, żeby Jasia nie obudzić.
Jeszcze raz wielkie dzięki.
Dobrej nocki.

mozna bioparox i duamox, ale to antybiotyki i są na recepte.
p/bólowo można paracetamol albo Ibuprofen. ja na odetkanie nosa polecam nasivin
czosnek moze sobie daruj, bo moze uculic i zmienić smak mleka.

Dzięki jeszcze raz, już powoli dochodzę do siebie.
Dzisiaj byłam u lekarza, przepisała mi właśnie Duomox i dopiero co wzięłam pierwszą tabletkę.
Muszę stwierdzić, że tak naprawdę to sól postawiła mnie na nogi

reklama
Kamienną sól do miski z gorącą wodą, wymoczyłam stopy a później natarłam amolem.
i okłady z gorącej soli na czoło... Wysusza zatoki.
Jeszcze raz wielkie dzięki za porady.
Pozdrawiam!

Do góry