reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

leki,Choroby- lecczenie podczas karmienia

WITAJCIE!
JESTEM MAMA 3 MIESIECZNEGO DZIDZIUSIA,KTOREGO KARMIE PIERSIA.
OD WCZORAJ BOLI MNIE TAK GARDŁO ZE NIE MOGE WYTRZYMAC.SADZE ZE TO ANGINA(LUB ZACZYNA SIE PRZEZIEBIENIE)CZY MACIE JAKIES SPOSOBY LUB LEKARSTWA PRZY KARMIENIU PIERSIA??
POMOCY:):szok:

reklama
Hej,

zdecydowanie wybierz się do lekarza żeby się bardziej nie rozwinęło. Jeśli jest to angina to z pewnością bez antybiotyku się nie obejdzie. Ja też karmię piersią i już dwa razy w kwietniu miałam anginę. Ta druga to pewnie efekt nie doleczone pierwszej. Za krótko po prostu brałam antybiotyk. Mnie przepisano antybiotyk z serii tych bezpiecznych dla kobiet karmiących. Antosi nie odstawiałam od piersi. Jeśli dostaniesz antybiotyk to koniecznie pamiętaj o leku osłonowym, bo to jest ważne. Aby uśmierzyć ból do psikania dostałam Tantum Verde i rzeczywiście się sprawdził. Możesz też płukać gardło roztworem soli bądź rumiankiem. Co ważne muszą mieć temperaturę pokojową, aby bardziej nie podrażniać. Jeśli gorączkujesz to zdecydowanie paracetamol.

Pozdrawiam i powrotu do zdrowia.

Jestem juz umowiona dzis na 11 do lekarza,ale lepiej wiedza mamuski niz pan doktor ktory nigdy nie karmil:)pozdrawiam!

WITAJCIE!
JESTEM MAMA 3 MIESIECZNEGO DZIDZIUSIA,KTOREGO KARMIE PIERSIA.
OD WCZORAJ BOLI MNIE TAK GARDŁO ZE NIE MOGE WYTRZYMAC.SADZE ZE TO ANGINA(LUB ZACZYNA SIE PRZEZIEBIENIE)CZY MACIE JAKIES SPOSOBY LUB LEKARSTWA PRZY KARMIENIU PIERSIA??
POMOCY:):szok:

Idz normalnie do lekarza :tak: nawet jak dostaniesz augumentin ( antybiotyk) to i tak możesz karmić piersią :tak:

Tylko dolecz sie koniecznie!

Ja niestety tez zlapalam jakies pasudztwo jak malutka byla tycia i tak minelo 7 mcy a ja w sumie co napije sie czegos chlodniejszego, albo lekko mnie zawije to od razu gardlo-angina.

Ja bralam amotax i duomox. mala bradzo dobrze zniosla moja antybiotykoterapie.

zdrowka

Mam pytanie, czy stosowala ktoras z was masc clotrimazol z zalecenia lekarza przy karmieniu piersia? Bo chyba zlapalam infekcje, odczuwal straszne swedzenie a do lekarza wizyta najwczesniej za 2 tyg. do tego czasu chyba nie dam rady. Na ulotce oczywiscie pisze ze za zgoda lekarza.

reklama
reklama
Do góry