Możesz karmić dziecko jak najbardziej. Oczywiście jeśli nie bierzesz leków przenikających do pokarmu a szkodliwych dla dziecka. Co do zarażenia pamiętaj o myciu rąk po wycieraniu nosa czy kaszleniu zanim weźmiesz dziecko. Poprostu bardziej dbaj o higienę, w stylu każdorazowe zasłanianie sie itp. Dobrym sposobem jest na czas karmienia założyć maseczkę. Staraj sie nie kichać, kaszleć na córcię. Powodzenia :-)
reklama
nie mozesz ale powinnas bo dziecko wyciaga przeciwciala i sie nie zarazi do CiebieWitam! Mam jedno pytanie czy mogę karmić piersią jak jestem przeziębiona? Czy nie zaraże mojej małej 3,5 miesięcznej córeczki. Proszę odpiszcie. Pozdrawiam wszystkich.
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
nie mozesz ale powinnas bo dziecko wyciaga przeciwciala i sie nie zarazi do Ciebie
dokladnie dokladnie!!! mi nawet przy goraczce 39 i na antybiotyku kazali karmic moja tygodniowa wtedy coreczke
Oczywiście, że możesz karmić. Twój organizm wytwarza podczas choroby przeciwciała, które karmiąc przekazujesz tez dziecku.
A jeśli chodzi o zarazenie to niestety istnieje takie ryzyko, że dziecko się zarazi. Jeśli masz mocny katar i kaszel to sprobuj używac maseczki przy karmieniu no i myj czesto ręce.
A jeśli chodzi o zarazenie to niestety istnieje takie ryzyko, że dziecko się zarazi. Jeśli masz mocny katar i kaszel to sprobuj używac maseczki przy karmieniu no i myj czesto ręce.
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Magda_J Wszystkie dziewczyny maja racje wiec sie nie martw i wracaj szybko do zdrowia!!!!
kaszka
Mamy lutowe'07 Początkująca(y)
Witam,
mam pytanie dotyczące wyrywania zębów. Czeka mnie wyrywanie ósemek. Będzie to zabieg chirurgiczny z znieczulenia (jeszcze nie wiem jakim)..
Martwię się jak to zorganizować.. moja 6-miesięczna córeczka jest tylko na piersi, dopiero zaczynamy próbowanie nowych pokarmów..
Na ile wcześniej odciągać pokarm i ile go potrzeba.. mała w dzień je czasem po 3 godzinach..
Trochę się boję tego, czy po zabiegu będę mogła karmić no i boje się tego, że apap mi nie wystarczy po tym zabiegu..
Proszę o wasze opinie..
może ktoś ma doświadczenia w podobnym temacie
pozdrawiam
Kasia
mam pytanie dotyczące wyrywania zębów. Czeka mnie wyrywanie ósemek. Będzie to zabieg chirurgiczny z znieczulenia (jeszcze nie wiem jakim)..
Martwię się jak to zorganizować.. moja 6-miesięczna córeczka jest tylko na piersi, dopiero zaczynamy próbowanie nowych pokarmów..
Na ile wcześniej odciągać pokarm i ile go potrzeba.. mała w dzień je czasem po 3 godzinach..
Trochę się boję tego, czy po zabiegu będę mogła karmić no i boje się tego, że apap mi nie wystarczy po tym zabiegu..
Proszę o wasze opinie..
może ktoś ma doświadczenia w podobnym temacie
pozdrawiam
Kasia
To chyba zależy od rodzaju znieczulenia, najlepiej zapytaj swojego stomatologa, ja miałam leczony ząb, miałam zwykłe znieczulenie i lekarz powiedział mi, ze ono nie przenika do mleka, więc nie ma żadnego problemu z karmieniem dzidziusia
kaszka
Mamy lutowe'07 Początkująca(y)
Myślałam bardziej o tzw. głupim jasiu, czymś w rodzaju narkozy.. wiem, że zwykłe zmieczulenie nie jest zasadniczo grożne i wiekszości nie przenika do mleka matki...
po niedzieli dzwonię do dentysty i się wszystkiego dowiaduje.
po niedzieli dzwonię do dentysty i się wszystkiego dowiaduje.
mala-gorzatka28
Fanka BB :)
Co moge wziasc by zlagodzic przeziebienie gdy karmie piersia. Nie chce zeby mnie rozlozylo na maxa a tym bardziej zeby zlapal to maluszek bo ma zaledwie tydzien :-(Narazie biore paracetamol
reklama
Podziel się: