Możesz karmić dziecko jak najbardziej. Oczywiście jeśli nie bierzesz leków przenikających do pokarmu a szkodliwych dla dziecka. Co do zarażenia pamiętaj o myciu rąk po wycieraniu nosa czy kaszleniu zanim weźmiesz dziecko. Poprostu bardziej dbaj o higienę, w stylu każdorazowe zasłanianie sie itp. Dobrym sposobem jest na czas karmienia założyć maseczkę. Staraj sie nie kichać, kaszleć na córcię. Powodzenia :-)
reklama
nie mozesz ale powinnas bo dziecko wyciaga przeciwciala i sie nie zarazi do CiebieWitam! Mam jedno pytanie czy mogę karmić piersią jak jestem przeziębiona? Czy nie zaraże mojej małej 3,5 miesięcznej córeczki. Proszę odpiszcie. Pozdrawiam wszystkich.
![tak :tak: :tak:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/yes2.gif)
aniay
Mamy styczniowe 2007 fulltime mum Moderatorka
nie mozesz ale powinnas bo dziecko wyciaga przeciwciala i sie nie zarazi do Ciebie![]()
dokladnie dokladnie!!! mi nawet przy goraczce 39 i na antybiotyku kazali karmic moja tygodniowa wtedy coreczke
Oczywiście, że możesz karmić. Twój organizm wytwarza podczas choroby przeciwciała, które karmiąc przekazujesz tez dziecku.
A jeśli chodzi o zarazenie to niestety istnieje takie ryzyko, że dziecko się zarazi. Jeśli masz mocny katar i kaszel to sprobuj używac maseczki przy karmieniu no i myj czesto ręce.
A jeśli chodzi o zarazenie to niestety istnieje takie ryzyko, że dziecko się zarazi. Jeśli masz mocny katar i kaszel to sprobuj używac maseczki przy karmieniu no i myj czesto ręce.
iwonka2006
Szczesliwa mamusia!
Magda_J Wszystkie dziewczyny maja racje wiec sie nie martw i wracaj szybko do zdrowia!!!!
kaszka
Mamy lutowe'07 Początkująca(y)
Witam,
mam pytanie dotyczące wyrywania zębów. Czeka mnie wyrywanie ósemek. Będzie to zabieg chirurgiczny z znieczulenia (jeszcze nie wiem jakim)..
Martwię się jak to zorganizować.. moja 6-miesięczna córeczka jest tylko na piersi, dopiero zaczynamy próbowanie nowych pokarmów..
Na ile wcześniej odciągać pokarm i ile go potrzeba.. mała w dzień je czasem po 3 godzinach..
Trochę się boję tego, czy po zabiegu będę mogła karmić no i boje się tego, że apap mi nie wystarczy po tym zabiegu..
Proszę o wasze opinie..
może ktoś ma doświadczenia w podobnym temacie
pozdrawiam
Kasia
mam pytanie dotyczące wyrywania zębów. Czeka mnie wyrywanie ósemek. Będzie to zabieg chirurgiczny z znieczulenia (jeszcze nie wiem jakim)..
Martwię się jak to zorganizować.. moja 6-miesięczna córeczka jest tylko na piersi, dopiero zaczynamy próbowanie nowych pokarmów..
Na ile wcześniej odciągać pokarm i ile go potrzeba.. mała w dzień je czasem po 3 godzinach..
Trochę się boję tego, czy po zabiegu będę mogła karmić no i boje się tego, że apap mi nie wystarczy po tym zabiegu..
Proszę o wasze opinie..
może ktoś ma doświadczenia w podobnym temacie
pozdrawiam
Kasia
To chyba zależy od rodzaju znieczulenia, najlepiej zapytaj swojego stomatologa, ja miałam leczony ząb, miałam zwykłe znieczulenie i lekarz powiedział mi, ze ono nie przenika do mleka, więc nie ma żadnego problemu z karmieniem dzidziusia![Happy :happy: :happy:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/happy.gif)
![Happy :happy: :happy:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/happy.gif)
kaszka
Mamy lutowe'07 Początkująca(y)
Myślałam bardziej o tzw. głupim jasiu, czymś w rodzaju narkozy.. wiem, że zwykłe zmieczulenie nie jest zasadniczo grożne i wiekszości nie przenika do mleka matki...
po niedzieli dzwonię do dentysty i się wszystkiego dowiaduje.
po niedzieli dzwonię do dentysty i się wszystkiego dowiaduje.
mala-gorzatka28
Fanka BB :)
Co moge wziasc by zlagodzic przeziebienie gdy karmie piersia. Nie chce zeby mnie rozlozylo na maxa a tym bardziej zeby zlapal to maluszek bo ma zaledwie tydzien :-(Narazie biore paracetamol
reklama
Podziel się: