reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

leki,Choroby- lecczenie podczas karmienia

Karmiąc, można stosować wszystko to, co było dopuszczalne w czasie ciąży. Najbezpieczniejszy apap, paracetamol i homeopatyczne leki.

reklama
Mozesz lykac apap, rutinoscorbin i bardzo pomocny i dozwolony jest syrop pyrosal. Poza tym radze do lozka lezec i odpoczywac:-D

Witajcie,
Od kilku dni pobolewa mnie gardło, a dziś obudziłam się z katarem i bólem stawów.
Jakie leki mogę wziąć, żeby całkowicie się nie rozłożyć i nie dać grypie, a przede wszystkim nie zarazić małej? Oczywiście karmię moją córeczkę piersią... Poradźcie. Dzięki!

No cóż, z własnego doświadczenia Ci powiem że na gardło możesz zastosować tantum-verde albo homeopatyki do ssania. Na katar polecam nasivi. A tak przy bolach to chyba apap, albo coś podobnego.Zasada jest taka że co Ci wolno w ciąży to i przy karmieniu piersią też-czyli niewiele:) Najlepiej wybierz sie do lekarza, albo do apteki tam zapytaj. Ja swego czasu kurowałam sie czosnkiem i syropami z cebuli:( Uważaj zeby nie zarazić malstwa- bo oto nie trudno. Jeśli naprawde źle sie czujesz poproś lekarza o duomox.

Mnie niedawno złapało przeziębienie, a karmię Młodą piersią. Leczyłam się domowymi sposobami: herbata z cytryną i sokiem malinowym; mleko z miodem, masłem i czosnkiem; kanapki z czosnkiem (co do czosnku, to nie za dużo go zjadłam, bo nie wiedziałam, czy Młodej nie będzie przeszkadzał, ale wygląda na to, że nie :-)) Brałam jeszcze homeopatyczne.
Tak się złożyło, że byłyśmy w tym czasie na szczepieniu, więc zapytałam pediatrę, co mogę wziąć. Wg niej można jeszce wit. c i rutinoscorbin.
I na szczęście po paru dniach mi przeszło :tak:

Zdrówka życzę, Joasiek!!

hmm, a cy w ciąży i w czasei karmienia można brać leki na alergię? ja mam dosć ciężk ą i nie wyobrażam sobie roku bez leków..............na opakowaniu jest napisane,że "jeśli korzyści z brania leku przewyższają ryzyko" to można.......................skąd mam wiedzieć, czy przewyższają

Na ewentualny ból czy gorączkę towarzyszące grypie to jedynie Apap - z tego co słyszałam (odradzany jest paracetamol czy ibuprofen). Zastanawiam czy się to jakieś placebo, bo można zawsze i wszędzie stosować. :-D

reklama
Radziłabym zrobić domowy syrop z cebuli, jeść czosnek (sam albo z mlekiem i miodem, dodany do sałatki lub gotowy w tabletkach). W czasie przeziębienia można zupełnie spokojnie stosować Pyrosal,

witaminę C, wapno, herbatki z lipy, malin, bzu czarnego plus miód lub sok malinowy oraz leki homeopatyczne (Occillococinum, Engystol, Gripp-Heel, Angin-Heel SD), a przeciwgorączkowo preparaty z paracetamolem. Przy bólu gardła i kaszlu - Tymsal aerozol, syrop prawoślazowy, Homeovox, Homeogene, syrop Stodal lub Drosetux, do ssania np. tymianek z podbiałem lub Propolki, Tantum Verde - pastylki do ssania lub aerozol. Przy katarze - Euphorbium compositum S do nosa, Sterimar.

Do góry