reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lekarka skreśliła moją ciążę a dwóch lekarzy nie jest pewnych...

ElaMaja

Fanka BB :)
Bardzo proszę o poradę,

Pojawiłam się u Ginekologa bardzo wcześnie 4 tydzień ciąży... był pęcherzyk i w następnym tygodniu rósł i w następnym rósł. Byłam wczesnie bo mam bardzo duży mobing w pracy i chciałam się zwolnić ale zrobiłam test no i wzięłam się na wstrzymanie. 03.05 moja ginekolog (która traktuje mnie bardzo przedmiotowo a nie mogę zmienić bo jestem w Niemczech i tu mogę dopiero po 3 m-cach zmienić) powiedziała ,że widziała bijące serduszko ok 6 tyg...W książeczce nic nie zapisała i potem sama niewiedziała ,który to tydzień...12.05 zauważyłam plamienia bardzo delikatne, brązowe. Pojechaliśmy do szpitala. Tam przemiła ginekolog zrobiła USG i stwierdziła ,że wszystko się dobrze rozwija ale nie widzi zarodka i z mojej książeczki jej się terminy nie zgadzają i zaleciła BETA Hcg. Na następny dzień poszłam do tej swojej ginekolog na co ona powiedziała, że jak plamiłam to jest po ciązy ,zrobiła USG i powiedziała ,że ciąża obumarła bo nie widzi serduszka. Dała skierowanie do szpitala i powiedziała ,że ona w sumie nie jest pewna ale tak lepiej a BETA hcg bezsensu.... Poszłam do jeszcze jednego ginekologa i powiedział ,że zrobimy BETA hcg i poczekamy bo trzeba być na 100% pewnym żeby się zdecydować na szpital. Powiedział ,że BETA hcg jest wysoka i wszystko jest jakby dobrze ale nie widzi zarodka(to samo co kobieta w szpitalu)....więc jak ona mogła zobaczyć bicie serca???(kobieta ze szpitala też była zdziwiona ). Ciąża ma 7 tyg. Beta rośnie ale zarodek się nie pojawił-będzie sprawdzany w przyszłym tygodniu.

Czy jest szansa ,że pojawi się zarodek ? czy ona miała rację? jestem lekko zdezorienotwan

Bardzo proszę o porady :)

reklama
973293

reklama
Postanowiła umieścić to zdjęcie z 03.05.19 wybaczcie jak to nieetyczne....Dwóch lekarzy stwierdziło brak embrionu . Ta lekarka niby widziała bicie serca ale nic nie zapisała i dwoje lekarzy ją podważyło ,że nie ma żadnego embrionu. I moje pytanie : ten obraz załącza się jako puste jajo płodowe? Dwoje lekarzy określiło tylko ,że to co jest w środku to środowisko ale mnie embrion. Ten ostatni lekarz poprosił żebym poczekała do poniedziałku....powiedział ,że jak nie ma embrio to te parę dni nieszkodliwe

mój pusty pęcherzyk zupełnie inaczej wyglądał , było kółko i nic w środku a tu jest , ja tak miałam na początku ciąży ,ale fakt jest taki że tętno miałam już w 6,5 tyg

mój pusty pęcherzyk zupełnie inaczej wyglądał , było kółko i nic w środku a tu jest , ja tak miałam na początku ciąży ,ale fakt jest taki że tętno miałam już w 6,5 tyg
No to tutaj nie ma tętna na 100% i w szpitalu koieta powiedziała ,że to nie jest zarodek ale pytała się czy moja lekarka stwierdziła embrio? i czy pojawiło się tętno? jak ja powiedziałam ,że stwierdziła tętno to ona zaprzeczyła bo powiedziała ale jak? jak zarodka nie ma ? i wysmiała tą książeczkę od tej doktor

Ona na wizycie 13.05 powiedziała ,że tak że to się nie rozwija i trzeba usunąć i nie chciała tej bety robić.

Bardzo zagmatwane to jest dlatego założyłam wątek...nie chcę nic pochopnie robić ale czekać też nie chcę za długo ...brudzę na brązowo w malutkich ilościach. Wczoraj miałam trochę krwi.Ale od niedzieli codziennie mam usg oprócz środy.

Beta jednak spadła z 17 tyś na 12 tyś i po tej informacji nie mam złudzeń

Zastanawiam się czy nie jechać do szpitala gdzie mają wysokiej klasy usg i żeby jeszcze raz zobaczyli. Ten dobry lekarz ma bardzo duże doświadczenie ale sprzęt nie za dobry.

reklama

O dziękuję Ci ślicznie :zawstydzona/y: za podzielenie się. No widzisz a ja się wczoraj zaczęłam śmiać bo napisałaś ,że zaraz przyjdzie okres i dosłownie 20 min i trochę krwi miałam ale ustało.

Bardzo to skomplikowane jak dla mnie ale zaczynam być bliżej zabiegu jak beta spada....i są te plamienia brązowe.

Do góry