reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Łaskotki, bulgotki, wywijanie i kopanie - czyli ruchy naszych maleństw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
A mi dzisiaj moja łajza odmówiła...:sorry: Ale jestem teraz na niego obrażona!

OBRAŻONA

wyjasniło się dlaczego nie czuję ruchów :-) uspokoiłam się bardzo :-) mam łożysko na brzuchu i ono jest jak poducha (tak mi lekarz tłumaczył) i przez nią mniej czuc ruchy :-) dziewczyny które mają na kregosłupie czują dużo wcześniej i silniej :-) ale powiedział że jak mała będzie silna to i ja otrzymam porządnego kopa :-):rofl2: nie wiem czemu mój gin mi tego nie powiedział....w ogóle bym się nie martwiła.....

Sabib, cieszę się, że teraz jesteś uspokojona. Moje obecne dziecie też mniej ruchliwe (jak narazie) niż córcia. Chyba że później się uaktywni bardziej :tak: A też musze z ciekawości zapytać, gdzie ja mam łozysko:-D

ja mam łożysko na ścianie przedniej ale ruchy dość wyraźnie odczuwam... ale Brzdąc też jest mniej aktywny niż Iguś :-) może będzie spokojniejszy niż ten moj Szogun:-D:-D:-D

Nadalka, moze.... nie znam sie :no: mnie ginka na ostatniej wizycie powiedziała o tym łozysku:tak:

Sabib dobrze, że przestałaś się martwić, ale powiem Ci z doświadczenia, że sama świadomość tego, że powodem słabego odczuwania maluszka jest ułożenie łożyska niewiele pomaga:) Mi lekarz powiedział o moim łożysku przednim w 13 tygodniu. Potem sama sobie wyszperałam w necie, że to ma związek z odczuwaniem maluszka. I niby wszystko jasne, ale co przepłakałam i przemarudziłam to moje. Teraz na reszcie cos czuję od czasu do czasu. Była nawet czkawka, ale ciągle nie mam takich odczuć jak nietkóre dziewczyny tutaj, nawet suwaczkowo młodsze. Cóż, taki nasz urok widać. Trzymaj się ! trzymam kciuki za mocnego kopa:)

reklama
Ja w ciąży z synkiem miałam łożysko na przedniej ścianie i choć ruchy szybko poczułam, to zawsze były one stłumione i nie przeszkadzały mi. Teraz łożysko mam na tylnej ścianie, ruchy poczułam szybko, na razie wiadomo nie są mocno intensywne. Ale stwierdzam, że córcia więcej się rusza;-)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry