reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Łaskotki, bulgotki, wywijanie i kopanie - czyli ruchy naszych maleństw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
no aktywne te nasza bąbelki aktywne, bedzie nam później brakowało tych ruchów w brzuszku na sto procent jak będzie błoga cisza i nic nie będzie się rusząło ani kopało...choc moja gink ajuż mnie uprzedziła że teraz ruchy będą lżejsze bo dzieciaczki już coraz mniej miejsca mają...

reklama
Moja jest bardzo mało aktywna. Były może takie 4 dni, ze brzuch mi falował a teraz nie :) jedynie czasem się przekręci, dupke wypnie czy cosik..ale naprawdę rzadko i delikatnie. Jakbum miała te ruchy liczyć wg, schematu, że 20 na godzine czy jakoś tak to chyba bym zwariowała:)

aniu mi w poniedziałek ginka mówiła że trzeba liczyć ruchy, ale do 50 na dzień. W sensie, że rano zaczynasz-dojdziesz do 50- i już nie trzeba później.

moja dała popis w nocy ... jak zaczęła wieczorem , to skończyła rano :tak:
co się budziłam to mała tam jakieś wygibasy uskuteczniała :-) troche mnie zaczęła denerwować bo zasnąć nie mogłam jakaś słaba noc dzisiaj nie mogłam się ułożyć a ona puk puk smyrg smyrg...:confused:

Chodzi o to by w fazach aktywności dziecka (a kazde ma inaczej) było przyajmniej 10 ruchów na godzinę :tak:

Oj, mój się za to bardzo uaktywnił od jakiś 2 tygodni. Ale nadal czuję, że położenia nie zmienił.

Agucha - oj będzie brakować, tym bardziej zazroszczę tym, dla których to pierwsze dziecko, bo ja już raczej na kolejne nie będę się decydować.

Edzia w życiu tyle nie zlicze:) jedynie rano 10 naliczę i wieczorem 10 wtedy jest aktywna i daje sobie spokój :) Gdybym miała liczyć to bym się zamartwiała. Mi lekarz nie kazał liczyć:) Zobaczymy co w piątek powie :) Ale mówię, moja w życiu się tyle nie rusza.
Eve też mi się wydaje, że Emi nie jest główką w dól, ale mogę się mylić. Okaże się za2 dni

Ja już sama nie wiem jak moja jest ułożona. Zaczęłam czuć jej kopniaczki po bokach, tak czułam z Niną jak już była główką w dół. Ale zobaczymy na ile dobra jest moja intuicja. Poza tym pręży się tylko leniuszek.
Ja mam podobnie jak Eve, próbuję się nacieszyć, bo to moja ostatnia dzidzia. Potem zakładam mirenę...

Ja też czuję po bokach ruchy. A wczoraj przed snem to tuż przy kości łonowej czułam od środka takie jakby burczenie:) A teraz napisałam, że mała się mało rusza i od razu się wierci hehe;) ale ona chyba ma mało miejsca

Nasz maluch kopie ciąglę. Ale dziś rano jak szłam zdenerwowana do administracji to cisza. aż się zaczełam martwić. Ale na szczęście jak tylko wyszłam mały się odezwał.

reklama
No to tylko pozazdrościć:)

EDIT a ja dziś znowu nowego pięknego uczucia doświadczyłam :) Raz, że mała od dwóch dni się więcej rusza co jest cudne, bo jak wiecie jest leniwa na co dzień:) A dwa dziś rano sobie leżę i czuje nagle górkę wielkości jabłka taka okrąglutka z boku na wysokości pępka...szybko po telefon bo zdjęcie chciąłam zrobić, ale niestety schowało się;) Nie wiem co to było, ale było SSUUPEER:):)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry