reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łaskotki, bulgotki, wywijanie i kopanie - czyli ruchy naszych maleństw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
moja jedna kruszynka ostatnio upodobała sobie moje żebra i wali w nie jak szalona - mama się śmieje że ona uczy się chodzić po drabinie :-D
a druga no to wali po pęcherzu, w środek i to też nie zawsze przyjemne - oj chyba skończyły się nam już te tylko przyjemne ruchy i bulgotki:tak:

No ja się właśnie zdziwiłam, bo tak najwyżej jak czułam to tak na 3 palce nad pępęk, i nie mam tak jak Ty Agucha, że kopie po żebrach jeszcze i nie wiem od czego to zależy.

nadalka czyli rozumiesz mój ból :)

aneczko mi też ostatnio po bokach się wypychała niunia. Ale właśnie tak można powiedzieć 90% kopów skierowanych w pępola. :)

Ale dziś to ja nie wiem jak ona się ułożyła. Agucha, Ty to musisz mieć w brzusiu imprezę :)).

A gdzie już ta nasza macica powinna znajdować? Tak pod żebrami właśnie?

Ostatnia edycja:
Moja długo najbardziej lubiła pod pępkiem siedzieć teraz raczej nad. Zauważyłam też, że jak B. ablo ja położymy mocniej na brzuchu rękę to zaczyna w rękę walić, chyba żeby ściągnąć. No i jak chce mi się sikać ale nie chce mi się jeszcze wstawać do kibelka to oczywiście ładuje po pęcherzu :-( Ostatnio leżalam na prawym boku to zaczęła kopać w prawy bok, chyba ją gdzieś cisnęło...
Ogólnie ruchy są inne. Bardzo gwałtowne i coraz bardziej bolesne. Aż się wczoraj zastanawiałam czy wszystko z nią w porządku bo się tak rzucała po brzuchu jak jeszcze nigdy :-(

No ja się właśnie zdziwiłam, bo tak najwyżej jak czułam to tak na 3 palce nad pępęk, i nie mam tak jak Ty Agucha, że kopie po żebrach jeszcze i nie wiem od czego to zależy.

nadalka czyli rozumiesz mój ból :)

aneczko mi też ostatnio po bokach się wypychała niunia. Ale właśnie tak można powiedzieć 90% kopów skierowanych w pępola. :)

Ale dziś to ja nie wiem jak ona się ułożyła. Agucha, Ty to musisz mieć w brzusiu imprezę :)).

A gdzie już ta nasza macica powinna znajdować? Tak pod żebrami właśnie?
Dno macicy w poszczególnych tygodniach - Forum Mamazone.pl

a moja się właśnie obudziła i ładuje z samego dołu.. chyba cały czas leży pośladkowo..

no a teraz kopie przy żebrach.. za nią nie nadążysz..

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny :-) dawno mnie u was nie było :-)
twilight mam dokładnie to samo co ty od kilku dni....mała się tak rzuca i kopie z każdej strony że tez sie wystraszyłam czy wszytko w porządku....do tej pory jakies delikatne kopniaki i to tylko rano lub wieczorem,w ciągu dnia żadko a od kilku dni taka jest ruchliwa że nawet jak chodzę to ją czuję....z jednej strony się ciesze ze czuje nareszcie mocno,widze jak brzuch skacze a z drugiej wlasnie sie martwie czy cos sie nie dzieje w brzusiu....jak myslicie??????????
eve to naprawde normalne zeby z takich malych ruchów do takiego wulkanu??

Uff Eve dzięki! Ty nasz dobry duchu :-) Tak też sobie pomyślałam, że cały dzień wczoraj chodziłam i byłam zajęta więc pewnie na wieczór odreagowała. (a przynajmniej mam taką nadzieję ;-))

reklama
Twilihgt ja mam dokładnie jak ty. Dzidzia reaguje na uciska na brzuchu, pełen pęcherz i leżenie na prawym boku:)
Agucha ty masz podwójne doznania:) super!!
Nasz maluch kopie i kopie:-) A. mówi że nosze piłkarza, a może po prostu mu się udzieliła atmosfera Euro??:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry