reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Łaskotki, bulgotki, wywijanie i kopanie - czyli ruchy naszych maleństw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
moja jedna kruszynka ostatnio upodobała sobie moje żebra i wali w nie jak szalona - mama się śmieje że ona uczy się chodzić po drabinie :-D
a druga no to wali po pęcherzu, w środek i to też nie zawsze przyjemne - oj chyba skończyły się nam już te tylko przyjemne ruchy i bulgotki:tak:

No ja się właśnie zdziwiłam, bo tak najwyżej jak czułam to tak na 3 palce nad pępęk, i nie mam tak jak Ty Agucha, że kopie po żebrach jeszcze i nie wiem od czego to zależy.

nadalka czyli rozumiesz mój ból :)

aneczko mi też ostatnio po bokach się wypychała niunia. Ale właśnie tak można powiedzieć 90% kopów skierowanych w pępola. :)

Ale dziś to ja nie wiem jak ona się ułożyła. Agucha, Ty to musisz mieć w brzusiu imprezę :)).

A gdzie już ta nasza macica powinna znajdować? Tak pod żebrami właśnie?

Ostatnia edycja:
Moja długo najbardziej lubiła pod pępkiem siedzieć teraz raczej nad. Zauważyłam też, że jak B. ablo ja położymy mocniej na brzuchu rękę to zaczyna w rękę walić, chyba żeby ściągnąć. No i jak chce mi się sikać ale nie chce mi się jeszcze wstawać do kibelka to oczywiście ładuje po pęcherzu :-( Ostatnio leżalam na prawym boku to zaczęła kopać w prawy bok, chyba ją gdzieś cisnęło...
Ogólnie ruchy są inne. Bardzo gwałtowne i coraz bardziej bolesne. Aż się wczoraj zastanawiałam czy wszystko z nią w porządku bo się tak rzucała po brzuchu jak jeszcze nigdy :-(

No ja się właśnie zdziwiłam, bo tak najwyżej jak czułam to tak na 3 palce nad pępęk, i nie mam tak jak Ty Agucha, że kopie po żebrach jeszcze i nie wiem od czego to zależy.

nadalka czyli rozumiesz mój ból :)

aneczko mi też ostatnio po bokach się wypychała niunia. Ale właśnie tak można powiedzieć 90% kopów skierowanych w pępola. :)

Ale dziś to ja nie wiem jak ona się ułożyła. Agucha, Ty to musisz mieć w brzusiu imprezę :)).

A gdzie już ta nasza macica powinna znajdować? Tak pod żebrami właśnie?
Dno macicy w poszczególnych tygodniach - Forum Mamazone.pl

a moja się właśnie obudziła i ładuje z samego dołu.. chyba cały czas leży pośladkowo..

no a teraz kopie przy żebrach.. za nią nie nadążysz..

Ostatnia edycja:
cześć dziewczyny :-) dawno mnie u was nie było :-)
twilight mam dokładnie to samo co ty od kilku dni....mała się tak rzuca i kopie z każdej strony że tez sie wystraszyłam czy wszytko w porządku....do tej pory jakies delikatne kopniaki i to tylko rano lub wieczorem,w ciągu dnia żadko a od kilku dni taka jest ruchliwa że nawet jak chodzę to ją czuję....z jednej strony się ciesze ze czuje nareszcie mocno,widze jak brzuch skacze a z drugiej wlasnie sie martwie czy cos sie nie dzieje w brzusiu....jak myslicie??????????
eve to naprawde normalne zeby z takich malych ruchów do takiego wulkanu??

Uff Eve dzięki! Ty nasz dobry duchu :-) Tak też sobie pomyślałam, że cały dzień wczoraj chodziłam i byłam zajęta więc pewnie na wieczór odreagowała. (a przynajmniej mam taką nadzieję ;-))

reklama
Twilihgt ja mam dokładnie jak ty. Dzidzia reaguje na uciska na brzuchu, pełen pęcherz i leżenie na prawym boku:)
Agucha ty masz podwójne doznania:) super!!
Nasz maluch kopie i kopie:-) A. mówi że nosze piłkarza, a może po prostu mu się udzieliła atmosfera Euro??:-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry