reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Łaskotki, bulgotki, wywijanie i kopanie - czyli ruchy naszych maleństw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja z brzucha mojego ojca w ucho kopnęłam :-D Ciekawe jak moja córeczka swojego tatę będzie traktować ;-) Póki co raczej się przy tacie uspokaja :-) I Zauważyłam że jej podróże pasują. Jak się przemieszczam tramwajem, autem lub pociągiem to zawsze się ożywia :-)

reklama
Mój mąż jak mówi, to mała się uspokaja, jakby słuchała, a jak połąży rękę, to przybija mu piątke:tak:

my jak leżymy to mała się wypina jakby już chciała do nas wyjść :tak:tatuś kładzie rękę i mówi do niej żeby mi się nie pchała tak bo to nieprzyjemne i żeby poczekała jeszcze troszkę , coś tam do niej pogada i ona się chowa i zaczyna bulgotać i B. czuje jak go podkopuje :p albo jak leży do mnie plecami i się do niego przytule to też czuje jak mała go kopie po nerkach :-D

Moj maly dzisiaj tez harce sobie strugal... ;-):tak: Mialam takie wrazenie, ze ulozyl sie w poprzek brzuszka i najpierw czulam kuksana po prawej stronie i sekundke pozniej po lewej... Chyba sie maly stopami odbijal nozkami od "podlogi" i czolkiem uderzal w "sufit" ;-) POdwojne kopniaki, hihihi...:tak: A wczoraj dzidzia chyba miala czkawke ! Bo czytalam ze teraz taki sprzyjajacy okres na to..smieszne takie :-D

anja85- a myślałam, że tylko mi się wydaje, że to czuje, takie lekkie drganie w równych odstępach czasowych:-)
mój Synuś też lubi ojcu plecy pokopać i ogólnie reaguje na jego głos, bardzo się ożywia ale kiedy trzyma rękę bez słowa to leży ale jak go puknie palcem albo coś powie to czuć odzew:-)

Kaliope u nas to samo , mała reaguje na B. głos :)
a ja mam zamiar zrobić małego psikusa, i wgrać na telefon dzwonek , jak dziecko płacze - tylko muszę poszukać :-)i nastawić mu taki budzik :-) hehehe niech się przyzwyczaja :-)

hehehe nastawie tak na rano :p żeby nie robić mu rabanu w nocy ;D i poczekam na święta to wolne będzie i mniej zaboli ;-)

reklama
Moja też na B. reaguje :-) Dziś przywalił mi brzuch ręką jak leżałam na plecach to córeczce się tak nie podobało, że czułam się tak, jakby tę rękę zrzucić z brzucha :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry