reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Łaskotki, bulgotki, wywijanie i kopanie - czyli ruchy naszych maleństw :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja z brzucha mojego ojca w ucho kopnęłam :-D Ciekawe jak moja córeczka swojego tatę będzie traktować ;-) Póki co raczej się przy tacie uspokaja :-) I Zauważyłam że jej podróże pasują. Jak się przemieszczam tramwajem, autem lub pociągiem to zawsze się ożywia :-)

reklama
Mój mąż jak mówi, to mała się uspokaja, jakby słuchała, a jak połąży rękę, to przybija mu piątke:tak:

my jak leżymy to mała się wypina jakby już chciała do nas wyjść :tak:tatuś kładzie rękę i mówi do niej żeby mi się nie pchała tak bo to nieprzyjemne i żeby poczekała jeszcze troszkę , coś tam do niej pogada i ona się chowa i zaczyna bulgotać i B. czuje jak go podkopuje :p albo jak leży do mnie plecami i się do niego przytule to też czuje jak mała go kopie po nerkach :-D

Moj maly dzisiaj tez harce sobie strugal... ;-):tak: Mialam takie wrazenie, ze ulozyl sie w poprzek brzuszka i najpierw czulam kuksana po prawej stronie i sekundke pozniej po lewej... Chyba sie maly stopami odbijal nozkami od "podlogi" i czolkiem uderzal w "sufit" ;-) POdwojne kopniaki, hihihi...:tak: A wczoraj dzidzia chyba miala czkawke ! Bo czytalam ze teraz taki sprzyjajacy okres na to..smieszne takie :-D

anja85- a myślałam, że tylko mi się wydaje, że to czuje, takie lekkie drganie w równych odstępach czasowych:-)
mój Synuś też lubi ojcu plecy pokopać i ogólnie reaguje na jego głos, bardzo się ożywia ale kiedy trzyma rękę bez słowa to leży ale jak go puknie palcem albo coś powie to czuć odzew:-)

Kaliope u nas to samo , mała reaguje na B. głos :)
a ja mam zamiar zrobić małego psikusa, i wgrać na telefon dzwonek , jak dziecko płacze - tylko muszę poszukać :-)i nastawić mu taki budzik :-) hehehe niech się przyzwyczaja :-)

hehehe nastawie tak na rano :p żeby nie robić mu rabanu w nocy ;D i poczekam na święta to wolne będzie i mniej zaboli ;-)

reklama
Moja też na B. reaguje :-) Dziś przywalił mi brzuch ręką jak leżałam na plecach to córeczce się tak nie podobało, że czułam się tak, jakby tę rękę zrzucić z brzucha :-D

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry