reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Laktator, jaki wybrać

jessica230198

Zaciekawiona BB
Witam, mam dylemat, nie wiem który laktator wybrać jestem w 23 tygodniu ciąży i jeszcze mam trochę czasu,
zastanawiam się pomiędzy avent comfort elektryczny laktator a polskiej marki nano bella, jakie są wasze opinie i doświadczenia,
poniżej dodałam zdjęcia owych laktatorów.

Załączniki

• IMG_0711.jpg
    IMG_0711.jpg
    20,1 KB · Wyświetleń: 552
  • IMG_0710.jpg
    IMG_0710.jpg
    67,2 KB · Wyświetleń: 546
reklama
Ja kupiłam najtańszy elektryczny, jaki znalazłam 😁 Sprawdzał się znakomicie, a pokarmu miałam bardzo dużo przez pierwszy miesiąc, codziennie dwie butelki odciągnięte.
I guzik prawda z tym, żeby nie odciągać, bo więcej mleka będzie się robić i tak w kółko! Pierwszy tydzień starałam się nie odciągać za dużo, to cały czas zapalenie piersi: jak nie jednej, to drugiej. Później odciągałam jak czułam, że trzeba, a wszystko się ładnie uregulowało.

Ja mam avent i byłam zadowolona nic się z nim nie działo. Fajnie bo miał 3 poziomy ssania z tego co pamiętam. Wyszłam ze szpitala z nawałem pokarmu - wypuszczono mnie warunkowo. Miałam bardzo duzo mleka i urządzenie chodziło co 3h non stop. Po kilku miesiącach syn zrobił mi niespodziankę i zaczął jesc z cyca. No, ale i tak czasem odciagal, żeby mąż mógł karmić jak spałam czy do pracy chodziłam. Ogółem łatwo dostępne wygodne butelki i smoczki. No, ale to było 5 lat temu to się mogło duzo zmienić :-)

Witam, mam dylemat, nie wiem który laktator wybrać jestem w 23 tygodniu ciąży i jeszcze mam trochę czasu,
zastanawiam się pomiędzy avent comfort elektryczny laktator a polskiej marki nano bella, jakie są wasze opinie i doświadczenia,
poniżej dodałam zdjęcia owych laktatorów.
Wez sobie na dwie piersi i dokup do tego specjalny gorset. Ogromna wygoda i oszczędność czasu. Miałam na jedna pierś, a po miesiącu dokupiłam drugi na dwie piersi. To był jeden z moich najlepszych zakupów.

Wszystko zależy od tego ile będziesz odciągała. Czy będziesz go używać cały czas czy tylko na początek do uregulowania laktacji (w razie piersi przepełnione- do uczucia ulgi) i w przypadku gdy będziesz chciała wyjść o zostawić np komuś pokarm.
Ja się nastawiłam na karmienie piersią z wygody, bo odciąganie, mycie wyparzanie i tam w kółko jest męczące, zwłaszcza gdy człowiek się nie wysypia😊🙄
Szwagierka miała Avent i była zadowolona. Ja kupiłam dużo tańszy baby ono i też był git i jego polecam.
Też wydaje mi się, że z kupnem laktatora nie trzeba się tak spieszyć, bo może się okazać że wydasz kaskę i wcale go nie użyjesz, znam takie przypadki 🙂

Ten Avent jest bardzo fajny. Fajna jest również medela. Ja bym zachęcała jednak żeby zaopatrzyć się w laktator wcześniej i wziąć do szpitala. Po obu porodach tak rozkręcałam laktację,przydało się zwłaszcza gdy po urodzeniu bliźniąt były one 3 dni w inkubatorze (oczywiście mam nadzieję że u Ciebie tak nie będzie ;)))

Ja bym się nie spieszyła z kupnem. Jeśli nie będziesz miała problemów z karmieniem piersią i będziesz odciągnąć tylko w przypadku nawału pokarmu, kryzysów laktacyjnych czy chęci zostawienia mleka, żeby dziecko ktoś inny mógł nakarmić to spokojnie wystarczy Ci ręczny lub taki na jedną pierś. Ja właśnie odciagalam w takich przypadkach i u mnie sprawdził się super Babyono natural, elektryczny. Jeśli natomiast dziecko nie będzie chciało ssać a Ty będziesz odciągać cały czas pokarm, to wtedy lepiej kupić specjalny gorset i laktator na dwie piersi. Nie jesteś w stanie przewidzieć jak będzie, a wydawanie kilku stów na sprzęt, którzy użyjesz kilka razy mija się z celem. Możesz kupić Canpol ręczny za bodajże 60zł i mieć w razie nagłej potrzeby, a ten "lepszy" kupić później :)

reklama
Do góry