reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja

No właśnie dziś z ciekawości odciągnełam z obu piersi i było tylko 60 mll.Wczoraj Ania się spłakała i wypluwała cyca co do niej nie podobne i moja mama powiedziała że może mam za mało pokarmu.Teraz się obawiam że faktrycznie za mało.No ale z drugiej strony czy przesypiałaby całe noce gdyby się nie najadała.Nie chcę dawać jej mieszanki jeszcze, więc poobserwuję jeszcze.

Edit...czy dopajać małą jak jest upał ?

reklama
cinamon gdybyś miała za mało pokarmu Ania na pewno nie spałaby spokojnie tylko ryczała z głodu:) NIe wiem jaki masz laktator, ale niektóre nie wyciągają zbyt wiele. POza tym pamiętaj, że ssanie dziecka jest znacznie efektywniejsze od najlepszego laktatora!

ja mam laktator tt i powiem Wam, że jak próbuję ściągnąć to ledwo 60 ml uciułam z obu piersi a przecież muszę mieć więcej, bo MIesio przybiera ponad 1 kg miesięcznie!! A jest tylko na cycku!

cinamon, nie trzeba dopajać- wszystko co potrzebne jest w naszym mleczku. W upały mleczko ma inną konsystencję i skład i doskonale zaspokaja pragnienie. Trzeba tylko pamiętać o częstym przystawianiu w gorące dni. Ale można też podawać wodę/ herbatkę- co kto woli. Ja do 5 m-ca nie będę podawała nic oprócz cycka.

ja podaję wodę z glukozą, ale to ze względu na bibirubinę żeby szybciej wypłukać
a jak ściągałam 2 tyg temu przez 2 dni to przez 5 min ściągałam z 1 cycka ok 100-120ml i to nie było do końca

ja też dopajam wodą z glukozą ale Majka wypija max 20 ml bo butelka i smoczek to wróg największy i szybko się denerwuje ale powiem Wam że kilka dni temu jak był straszny upał i Mała była bardzo niespokojna cała dzień że nawet cycek nie pomagał to podaliśmy glukoziankę i od razu się uspokoiła tak jakby właśnie na nią miała ochotę :)

ja odkąd dopajam herbatką koperkową lub rumiankową to mały nie wisi cały czas przy cycku i moje wieczne siedzenie z cyckiem na wierzchu sie skończyło. I lepiej pierdzi po koperku :-)
I tak pójde po macierzyńskim do pracy więc będę musiała wprowadzić dodatkowe pokarmy z miare szybko, choć chciałoby sie mieć dziecko tylko na cycku.

No to u mnie tak samo-50-60ml z obu piersi. Ale pediatra kazał dokarmiać 3x dziennie po 20ml mieszanki.
Cinamon- mi położna kazała dopajac, a pediatra nie hehe więc nie wiem
Cinamon, Traschka-to nir do końca prawda, że skoro dzidzol spi to znaczy, że się najada: mój Mały przesypiał w nocy 7 nawet 8h, a okazało się, że traci na wadze. Lekarz powiedził, że niedokarmione dzieci albo krzycz albo oszczędzają siły i śpią
Mrsmoon...ło matko 5 minut 120 ml?!:szok:Jak Ty to robisz?

Cinamon, Aestima, a ile czasu ściągacie te 60 ml? bo ja 30 minut-po 15 min każda pierś

Ostatnia edycja:
Evka, u mnie jest tak, że przez minutę mogę ściągnąć 20 ml tak leci a potem długo, długo nic... Ale Mały pięknie przybiera, więc może te laktatory trefne jakieś??

reklama
ja też się zastanawiam czy by na spacer nie wziąć butelki z herbatką koperkową,chociaż w zasadzie ona przesypia cały dzień jak jestem na dworze...:-D

Do góry