reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja

Spoko, Fionka, my kąpiemy Filipa co dwa dni i jest ok :) Ale chyba zacznę to robić codziennie - te upały...przyda mu się odświeżenie wodne (bo jak go nie kąpiemy to przecieram go chusteczkami) no i zauważyliśmy ostatnio, że chyba już lubi się kąpać, bo już nie placze przy tym :) To dostarczymy mu kolejnego powodu do radości :)

reklama
pomocy!!! Dawno nie odciągałam pokarmu i jak chciałam to zrobić dzisiaj to niestety nie chce leciec. Ostatnio czułam jakbym miała go mniej, ale Mateusz się najada. Co robić??? Jak wróce do pracy to nie chce zeby Mateusz był tylko na szcztucznym mleku. Jak na razie jest na samym cycusiu. Mam jeszce niecałe 2 miesiące ale już się martwię

Lolcia, rozumiem, że robiłaś to po karmieniu? Może mały wszystko wyjadl? :)
Ja najczęsciej po karmieniu odciągam słabiutko 20-60 ml z obu piersi (po tym jak mały je z obu cyców), zapasy robię głównie z odciągania koło północy (bo przeważnie tak chodzę spać, a ostatni raz Filip je około 20, a potem dopiero koło 6 rano) wtedy odciągam z obu piersi około 200-250 ml.

catherinka pisze:
Spoko, Fionka, my kąpiemy Filipa co dwa dni i jest ok :) Ale chyba zacznę to robić codziennie - te upały...przyda mu się odświeżenie wodne (bo jak go nie kąpiemy to przecieram go chusteczkami) no i zauważyliśmy ostatnio, że chyba już lubi się kąpać, bo już nie placze przy tym :) To dostarczymy mu kolejnego powodu do radości :)

to nie tylko u mnie byl bunt przy kapieli :)))
ale wszystko ju7z pod kontrola. juz Zuzy nie przytrzymuje tylko klade ja sama w wannie przy malej ilosci wody i sama zaczyna sie pluskac i zauwazyla tez ze to naprawde fajna zabawa ;D

catherinka, odciagałam godzine po karmieniu. Niestety w nocy nie moge sciagac bo Mateusz je o 20, o 12, potem o 4 rano, więc nie mam kiedy, zjada wszystko. Zazdroszczę Ci ze Filip tyle godzin przesypia w ciAgu nocy. Chyba mam coraz mniej pokarmu

Nie myśl tak Lolcia, bo przecież mały się najada!!!! Kup sobie Karmi, myśl pozytywnie i odciągaj jak najszybciej po karmieniu, tylko bądź cierpliwa, mi czasem też poleci tylko 10 ml ;D ale nie tracę ducha!!! Czasem mniej czasem więcej, staram się ociągać trposzkę po każdym karmieniu. Jeśli tak będziesz robiła to po kilku dniach zobaczysz, że będzie lepiej, musisz piersi przyzwyczaić, że muszą troszkę więcej pokarmu produkować.

lolcia81 pisze:
catherinka, odciagałam godzine po karmieniu. Niestety w nocy nie moge sciagac bo Mateusz je o 20, o 12, potem o 4 rano, więc nie mam kiedy, zjada wszystko. Zazdroszczę Ci ze Filip tyle godzin przesypia w ciAgu nocy. Chyba mam coraz mniej pokarmu

w tym czasie ok 3 miesiecy - nastepuje ostatni kryzys mleczny. zaraz powinno przejśc, tylk oisę nie poddaj.

catherinka kiedys wspominalas ze nie masz jak w pracy przechowywac odciagnietego pokarmu, ja sobie tak teraz pomyslalm, ze sa takie torby termiczne do ktorych wklada sie schlodzone wklady, moze to byloby jakies rozwiazanie bo od sierpnia moze nie bedzie juz takich upalow :) a taka torba nie zajmuje duzo miejsca

reklama
Ja właśnie odciągnęłam sobie pokarm, żeby go zamrozić "na przyszłość" jak wróce do pracy. I jestem załamana. Kinga jadła o 19.00, więc odciągłam po 4 godz od karmienia i udało mi się tylko 60 ml z obu piersi w sumie. Więc wychodzi na to, że moja córa je 30 ml za jednym razem? Może dlatego tak mało przybiera. Ale z drugiej strony, płakałaby jakby się nie najadała. :(

Do góry