reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja

Mimo, że Jaś często przy piersi histeryzuje, że pije mało i krótko, mimo, że wydaje mi się czasem, że pokarmu tez nie najwięcej, mimo że laktotorem często nie mogę prawie nic odciągnąć... Pomimo tego wszystkiego Jaś jest tylko na piersi i przybrał ostatnio znowu prawidłowo ;D ;D ;D
Podbudowałam się i wierzę, że uda mi się karmić tylko piersią do 5-6 miesiąca :) A potem to już chyba jakaś kaszka się pojawi, nie?

reklama
Dziewczyny, a wracacie do pracy po macierzyńskim? Jeśli tak, to jak będzie z karmieniem, zaczniecie wprowadzać coś nowego czy planujecie w pracy odciągać? Ja ciągle myślę o tym, jak to będzie...Filip będzie miał dopiero 4 miesiące...

catherinka pisze:
Dziewczyny, a wracacie do pracy po macierzyńskim? Jeśli tak, to jak będzie z karmieniem, zaczniecie wprowadzać coś nowego czy planujecie w pracy odciągać? Ja ciągle myślę o tym, jak to będzie...Filip będzie miał dopiero 4 miesiące...

ja wracam i też o tym myślę i już się tym stresuję :(
nie wiem czy odciągać i czy będzie co, czy dikarmiać sztucznym?
Mak będzie miał jakieś 3,5 miesiąca!

hmm, Sylwia, odkad nie jem nic krowiego nie ma zielonychkupek, buzia wyladniala...lekarz jest pewien ze to skaza. ja dopuszczam jeszcze mysl ze to tylko chwilowa nietolerancja bialka krowiego (czasem dzieci przez kilka miesiecy nie toleruja a potem juz tak, tak np. sasiadka ze swoja corka miala, jak mala skonczyla 4 miesiace juz bylo ok).
a jajka moge jesc :)

catherinka pisze:

Ja wracam we wrześniu, Jaś będzie miał wtedy 6,5 miesiąca, więc myślę, że będzie juz wcinał jakąś kaszkę. Wracam na pół etatu, więc chyba nie będzie tak źle.

Benita - dzięki za słowa otuchy! Masz świętą rację. Od dzisiaj się nie stresuję;)

reklama
a ja się rozcarowałam do allegro, bo te staniki, które kupiłam okazało się, że spłaszczają mi piersi :mad: ...a w skleppie przymierzyłam i było ok, a ceny identyczne jak na allegro ;)

Do góry