reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja...

reklama
Ewusek u nas jest podobnie, tzn. Kubuś wymyślił sobie ,że dwa razy dziennie będzie pił mleczko z butelki, nie weźmie cyca chociaż wyje z głodu i mama kapituluje i robi mleczko a mały wypija całą butelkę. Takie cwaniaczki te nasze maluchy

mój to już całkiem znienawidził cycka:sorry: tylko jak śpi twardo to czasami nie czuje różnicy hehe a dla mnie to nawet lepiej bo jakoś nie należe do tych co lubią piersią karmic;-)

Wstyd sie przyznac,ale ja tez:zawstydzona/y:....ale mimo wszystko nie potrafie przestac karmic piersia:eek:, butelke wypija raz w dzien, raz na noc... Mialam przestac podawac butle,bo juz mi sie piersi pogoily elegancko,ale chyba jestem za wygodna.. bo jak widze jak Kinia spi po butli od 23-24 gdzies do 6-7 rano... no to trudno mi zrezygnowac :zawstydzona/y::-p

Ja sie jeszcze mega ciesze że dałam radę! Moja córa leciała na herbatce i potem mleczku, była butelkowa, miałam wielkie wyrzuty, ze nie dałysmy radę, teraz dowartosciowuję się, że dałam radę, już prawie 3 mies i sam cycuś, jak mu będzie za mało dołożymy kaszke i zaczniemy z zupkami i soczkami.
Może i fajnie by było przespać całą noc, ale z drugiej strony te 2 pobudki w nocy to już nic strasznego:)

Mi karmienie piersia sprwia ogromna przyjemność. Nie wiedziałam ze to taka frajda...kocham ogladac te małą istotkę, szczególnie jak w nocy jest taka głodna i tak smiesznie szuka cyca a potem ssie i wydaje takie smieszne kocie dźwieki :)
No ale miłośc milościa z wieczornej butli nie zrezygnuje ;)) he he he

ulalla...jak dobrze wiedziec, ze karmienia piersia nie wszytskim sprawaia mega wielka przyjemnosc :) ja juz myslalam ze jakas wyrodna matka jestem....

Mi karmienie piersia sprwia ogromna przyjemność. Nie wiedziałam ze to taka frajda...kocham ogladac te małą istotkę, szczególnie jak w nocy jest taka głodna i tak smiesznie szuka cyca a potem ssie i wydaje takie smieszne kocie dźwieki :)
No ale miłośc milościa z wieczornej butli nie zrezygnuje ;)) he he he

u nas z tym karmieniem bywalo roznie:sorry:na poczatku (oczywiscie mowie o starszaku:tak:)cierpienie, bol, placz okropnosc!!!:sorry:potem wspaniale uczucie tak jak pisze Makta -takie cudowne bylo, ze az prawie do 2 r zycia tylko cyc bez butli:laugh2::laugh2::tak:teraz od poczatku bylo super, ale postanowilam 2 m cyc i koniec:tak:i jest tez super:laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
mnie też ogromnej radosci nie sprawia...karmię tylko ze względu na dobro dziecka i już kombinuję jak długo jeszcze.
Do tego nie chudnę wogóle już a na dietę przejść nie mogę i czekam czekam no ale z drugiej strony te kilka miesięcy to nie tak długo i pewnie będę zwlekać z odstawieniem:-D

Do góry