reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja...

Coś z tymi lewymi piersiami jest, bo i ja mam ten problem. Mały jak ssie lewą to denerwuje się po jakiś 7 min ssania. Jakby z niej już nie leciało albo gorzej leciało. wtedy podaję prawą i dojada resztę.:sorry:

reklama
U mnie jest odwrotnie, w lewej mam chyba wiecej pokarmu, przynajmniej wiecej wycieka gdy Kingus z prawej je niz odwrotnie..:rofl2:

I moja lewa piers tez zdecydowanie ma wiekszego powera...nie wiem od czego to zależy bo staram sie przystawiac tak samo do lewej jak i prawej...
Eli...nie poddawaj się!! Walcz o te swoja laktację...bardzo dobrze Cie rozumiem bo tez kocham to karmienie piersią. Uwielbiam patrzec jak wcina i jaka jest wtedy zadowolona...jak łypie na mnie okiem podczas karmienia i nawet czasami sie usmiecha z cycem w ustach ta moja aparatka ;) Mam nadzieje ze uda Ci sie wyrównac piersi i wszystko wróci do normy...

Dziewczyny a czy Wasze dzieciaczki są spokojne podczas ciągnięcia cyca? Bo moja bardzo czsto pręży się i płacze. Słyszę wtedy jak jej się coś w brzuszku przelewa. Może ją coś boli jak je?
I mam pytanie do dziewczyn dających butle na noc - jakie mleko dajecie? Zwykłe czy jakieś niskolaktozowe?

Ostatnia edycja:
moja Dzidzia tez miewa takie bulgotania i sie prezy, ale masuje jej wtedy brzuszek poklepuje po pleckach i przechodzi. To poprostu chyba jelitka tak pracuja, czasem jakies baczki sie zbiora...

reklama
dziewczyny a czy któraś z was dopaja dziecko herbatką lub wodą...??? bo ja dziś dałam pierwszy raz herbatke i tak sobie mysle ze dam tylko 10ml spróbować jej... i zakładałam ze nie polubi (herbatka koperkowa z hippa) ale zaczeła tak ssać że nie chciala sie oderwać.. przygotowałam tego w sumie 50 ml i jak sie skonczylo to zaczeła płakać tak jej smakowało.. a głodna nie była bo karmiłam ją wczesniej.. smoczek tez nie pomógł.. musiała wypłakac swoje żale i po 3 minutach sie uspokoiła... masakra

Do góry