reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja/karmienie piersia; butelką, problemy bóle itp

kamu ja tez tak robie ze daje za kazdym razem troche i nawet go troche przeglodze przed obiadem zeby cos zjadl. no i zje ale to strasznie trudne jest, nie chce otwierac buzi i wogole wiec wsztsko sila musze wciskac:baffled:sniadania i kolacje sa ok, lubi tez jogurty bardzo, tylko z obiadami mamy problem. probowalam juz wszytskiego, sama gotowac, inne firmy inne konstystencje...nic nie dziala:baffled:no ale zawsze przynajmniej pol sloika wcisne

reklama
u nas też pieś na wieczór i w nocy
w ciągu dnia wszystko inne;-)
dzis czuje dziwny ból pod pachą jakby zastój czy coś - normalnie cały czas bezproblemowo a tu po tylu miesiącach jakieś niespodzianki:szok:
masuję i podstawiam Tymkowi do wyssania - zobaczymy co będzie dalej
a niby takie flaczki:sorry:

Drogie Mamy!Moja Gabi kończy juz 9 miesięcy i nadal karmię piersią.Czytam Wasze wypowiedzi i ....Zazdroszczę.Ja za miesiąc idę do pracy i zupełnie nie wiem jak sobie poradzic z karmieniem.Mała jest bardzo przywiązana do cyca.Karmię w nocy co godzinę i bardzo często w dzień.Zasypia też przy cycu.Proszę Was o pomoc.Może probowac odstawiac od cyca,ale jak to zrobic?:-(

Beja ja elimnowałam pojedyńcze karmienia w nocy pojąc Kube wodą, nadal jak się wybudza daje smoka albo butlę z wodą. Nie dawaj soku bo mała pomysli że to jakaś słodka nagroda:happy: W dzień nawet nam sprawnie poszło (myslałam że bedzie gorzej) poprostu zamiast porcji cycusia dałam mieszkę w butli wymieszaną pół na pół z moim mlekiem, ale ten zabieg trwał przez 3 dni teraz je juz normalne mleko nie wymieszane z moim i jest ok:tak::tak:powodzenia:tak:

nasza awaria została naprawiona - Tymi wyssał co się zapchało i pierś sprawna:-)
coś mam wrazenie, że pokarmu coraz mniej bo zaczynam czuć ból jak mały mnie ssie:szok: chyba, że to chwilowe problemy z produkcją

Renia ja też tak miałam, czułam się jakbym przystawiała małego na porodówce:eek:

U nas okres karmienia definitywnie zakończony, Kuba wcale nie szuka cycusia tylko mi czegoś brakuje:baffled:ale damy rade:tak:

ja właśnie dziś postanowiłam odbudować laktację i zacznę go podstawiać częściej bo tak lubię to cyckowanie (owszem w nocy to wolę jak śpi a nie jak co chwilę szuka cyca:rofl2:)
ale jak sie nie uda to trudno - i tak niebawem bedzie 9 miesięcy karmienia:-)

reklama
Do góry