reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja/karmienie piersia; butelką, problemy bóle itp

To mnie dziewczyny na duchu podtrzymałyście.
Dzisiaj rano oczywiście podobna sytuacja czyli pocmoktał cycka i wypluł a jak mu zrobiłam mleko to wypił 230ml. Także tak jak piszecie chyba nie ma co męczyć siebie i dziecka. Jesli Adaś zadecydował o dorastaniu :happy: i odstawieniu piersi to niech mu będzie. Może chcoiaż trochę jeszcze uda mi się utrzymać laktację do 8 miesiąca. A tak naprawdę to ja mleko mam tylko Młody nim gardzi na wszystkie sposoby. No trudno ważne że prawie 8 miesięcy był na cycku.

kicrym ja jakis czas temu też się ograniczyłam do dawania piersi 2 razy dziennie czyli rano i wieczorem ( bo w nocy to Adaś się nie budzi i przesypia całą noc , a ostatnio jak go trochę przebudziłam po 24:00 to był zly że go budzą i dają cycka - oczywiście nic wtedy nie zjadł ) . Potem było tak że wieczorem zabardzo nie chciał cycka no ale wcześniej była kaszka więc zrozumiałe a teraz już rano też nie chce :-(
Trudno , czas dojrzeć do decyzji . Aczkolwiek trudna bardzo ta decyzja , bo jednak butelka to nie to samo co cycek :-)

reklama
Liwus moim zdaniem to fajnie że nasze dzieci same odstawiaja sie od piersi, nie wyobrażam sobie jak bym dała radę odstawić małego jakby on się domagał cycka i wrzeszczał że chce:no:moja koleżanka ma 2 letnią córkę i nadal ją karmi bo ta nie da się odstawić , codziennie wieczorem jest walka o cycka, tak więc ciesze się że KUba podjął decyzję sam:-D

Liwus powinnaś być dumna, że tak długo karmiłaś;-) ja mam trochę żal, że tak szybko dałam sobie spokój bo ledwo po 5 miesiącu to cycuś był już tylko do zabawy, a konkretne żarełko z butli, więc nawet nie dotrwaliśmy do pełnych 6 miesięcy:zawstydzona/y: jednak mimo to uważam całe moje karmienie za wielki sukces bo planowałam karmić choć miesiąc, a wyszło tego sporo;-) Liwus można znaleźć plusy tej sytuacji Adaś odstawił się sam bezbolesnie i w końcu będziesz mogła wszystko jeść i pić :-p

Liwus można znaleźć plusy tej sytuacji Adaś odstawił się sam bezbolesnie i w końcu będziesz mogła wszystko jeść i pić :-p

Wiem wiem ..u nas w sumie nie było problemu z reakcjami na pokarm które ja zjadłam a potem on wypił. Także mozna powiedzieć że ja normalnie wszystko jadlam i piłam. No może oprócz alkoholu...

U nas już definitywny koniec karmienia. Mały w nocy nawet do buzi cycucha nie chcial wziąć. Cóż, w czasie choroby ciężko mu było pić no i tak stopniowo coraz mniej pił, ja coraz więcej dokarmiałam więc coraz mniej było w piersiach. teraz już chyba nie ma nic. Miałam nadzieje, że dłużej pokarmie :-(. Patryka 8 mc karmiłam caly prawie czas na laktatorze jadąc a tu naturalnie i krócej. :-(. No nic tak mialo być, mój synek dorasta:-)

My dzis pozegnalismy sie z cycusiem.Myslalam ze gozej to zniose ale jest ok Mis tez nie pokazuje aby mu czegos brakowalo.Wiec piffko siakies moge sie napic :-)

no to Andula Na zdrowie!;-) tylko nie przesadź,żebyś się jutro muszli kłaniać nie musiała jak ostatnio:-DŻartuję oczywiście;-)

no to Andula Na zdrowie!;-) tylko nie przesadź,żebyś się jutro muszli kłaniać nie musiała jak ostatnio:-DŻartuję oczywiście;-)
heheh Madzia po tak dlugiej przerwie musze stopniowo wprowadzac wszelkie trunki ;-)Piwo czeka w lodowce ale jak wiem ze moge to juz tak mi sie nie chce:tak:

Andula, ja miałam tak samo :-)Ja już mogłam to jakos przestałam mieć chęć na piwko.
A no i gratuluję odstawienia Misia od cycia :happy: Idealna pora , zaczyna się robić ciepło więc dla Cibie będzie o wiele wygodniej ..:-) My już ok. 1 m-c jesteśmy na sztucznym i jest dobrze :happy:

reklama
U nas również pożegnanie z cycusiem od czwartku,również myślałam że gorzej to zniosę,że będzie mi strasznie tego brakowało, ale jednak wszystko ok.Maks ze smakiem je mleczko sztuczne.Całą noc już go nie karmie dopiero ok 5-5.30 dostaje.Nie wiem czy to przypadek czy nie ale przesypia już praktycznie całą noc,ok 1 lub 3 jedna pobudka ale po 5 min zasypia no i potem na jedzenie o tej 5.A jeszcze w tamtym tygodniu masakra była.Potem śpi tak do 7-8

Ostatnia edycja:
Do góry