reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja/karmienie piersia; butelką, problemy bóle itp

jakos nie mam serca walczyc z jej placzem przy podawaniu smoka, na razie mala odkryla swoj kciuk i jak ma potrzebe to go ssie;-)pewnie ma to po mnie bo ja do 6 roku zycia spalam z kciukiem w buzi ale cale szczescie mi przeszlo:tak:z kaszka jeszcze poczekam troche, moze za tydzien sprobuje jej podac jako pierwsze jablko tylko jak je przyrzadzacie:confused:i w jakich ilosciach:confused:

reklama
Dziewczyny czy po kazdorazowym uzyciu laktatora sterylizujecie go??Sa dni ze moj idzie w ruch 4 -5 razy i wtedy z lenistwa przelewam go tylko wrzatkiem:tak:
Andula ja nie sterylizuje po każdym użyciu laktatora i do tej pory nic małemu nie było. Mam zasadę - pio każdym stosowaniu myję go dokładnie a jesli wiem że przez dłuższy czas ( np. noc, czy pół dnia) nie będzie mi potrzebny do wtedy myję wodą z płynem i sterylizuje.

nea jabłuszko możesz zetrzeć na specjalnej tarce albo skrobać łyżeczka:-D
podgrzać troszkę w kąpieli wodnej i......można karmić:-D. Jak młoda jescze nie kumała co robić z papką w buzi to przez pierszwsze 3 dni podawania przeciskałam starte jabłuszko przez gazę i wychodził taki soczek...a potem to już jabłuszko ładnie jadła

ach i na początek tak 3-4 łyżeczki, następnego dnia więcej a potem możesz już całe jabłuszko (moja tyle zjada)

Michal chyba przestaje lubic cyckowanie:no: tzn. pije tylko jak piersi sa pelne a po kilku minutch puszcza i wrzeszczy nie wiem o co chodzi moze nie chce mu sie meczyc boje sie ze cyce pojda w odstawke:baffled:

Andula u mnie tez tak bylo, mala ciagnela tylko kiedy piersi byly pelne mleka, a jak po kilku minutach trzeba bylo sie napracowac zeby cos polecialo to wypluwala i w ryk:no:

Wlasnie nie wiem co jest grane zadnej nowosci do swojego jadlospisu nie wprowadzilam kurde mam nadzieje ze to chwilowe:tak:

u mnie też problemy z karmieniem:zawstydzona/y: chyba Małemu mleka nie starcza:zawstydzona/y::-( obala dwie piersi (kiedyś starczała mu jedna) i płacze, że mało:szok: najgorsze jest to, że bez wiedzy lekarza boję się wprowadzać jakiekolwiek mleko modyfikowane, żeby nie powtórzyło się to co ostatnio:baffled: a przecież nie mogę ciągle dawać ( i tego nie robię często) obiadków i deserków ze słoiczka:baffled: wizyta u pediatry dopiero 27 listopada, a ja już się nie mogę doczekać:zawstydzona/y:

reklama
Kate może odciągaj mleko i dosypuj Młodemu niewielką ilość kleiku albo kaszki do swojego mleka. Wtedy może będzie się najadał:happy2:

Do góry