reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Laktacja/karmienie piersia; butelką, problemy bóle itp

Dziewczyny czy po kazdorazowym uzyciu laktatora sterylizujecie go??Sa dni ze moj idzie w ruch 4 -5 razy i wtedy z lenistwa przelewam go tylko wrzatkiem:tak:
suwaki.php

reklama
U mnie nie ma szans na zostawienie małego bez zapasów mleka.
Ostatnio się zorientowałam, że totalnie mnie zniewolił.
W sumie karmie na rządanie i nie zwracałam nawet uwagi jak często karmie, po prostu dawałam i już.. Zawsze jadł raczej małe porcje tak po 100- 120 ml jak odciągałam i dawałam z butli ale za to co 1,5 h. Cóż spróbujemy się nauczyć smoka żeby odwrócić trochę uwagę od cycusia. Hehe ale w sumie za to mam totalnie wpatrzone we mnie dziecko :)

Dziewczyny a jak odstawic dziecko od piersi fakt ze ja juz tylko w nocy karmie ale nie moge malej odzwyczaic od tego zeby nie zasypiala przy cycu no i w jaki sposob zatrzymac wytwarzanie pokarmu:confused:

nea u mnie sie sprawdza smoczek:tak:ja jeszcze karmie piersia ale nie naduzywam tego do usypiania małego, raczej staram sie żeby zasypiał sam w łóżeczku, czesto potrzebuje smoka:tak:

tylko u mnie jest taki problem ze mala za nic w swiecie nie chce smoka poprostu nie wiem jak jej tego nauczyc, po wieczornym karmienu spi sama w lozeczku w nocy jak podam butelke to czasami uda mi sie ja ulozyc do lozeczka a czasami nie ma rady i musze ja przystawic do piersi bo jest ryk na caly dom (a mieszkamy jeszcze z "tesciami") i inaczej nie usnie :no:

nea no nauka możliwa ale wymaga cierpliwości i wysłuchania wielu godzin płaczu.
moje dziecię też tak miało a teraz pięknie sama zasypia

zgadzam się z post:tak:
a może mała jest głodna?
u mnie w nocy smoczek odpada bo mały rzeczywiście jest głodny, jak tylko dorwie sie do cyca to rzeczywiście je, ale potem wypluwa, ja daje do odbicia i kłade do łóżeczka:tak:

nea wedug mnie najlepszym naturalnym sposoben zatrzymania laktacji jest coraz krótsze (tak nie rzadsze a krótsze) przystawianie do piersi, lub tez przystawianie na dosłownie min lub dwie, bo wtedy dajesz sugnal do piersi ze mleko nie jest wtedy potrzebne. oczywiście rzadsze przystawianie też powinno mieć miejsce.

Ja to mam wrażenie, że coraz mniej mleka mam, zwłaszcza, że młody zdaje się nie najadać, lub też dosysa się na chwile i puszcza i tak w kółko, wtedy ja trace cierpliwość i go odkładam, bo dochodze do wniosku że nie jest głodny. już sama nie wiem:-(

reklama
nea u mnie sie sprawdza smoczek:tak:ja jeszcze karmie piersia ale nie naduzywam tego do usypiania małego, raczej staram sie żeby zasypiał sam w łóżeczku, czesto potrzebuje smoka:tak:
u mnie jest identycznie,maly bardzo lubi smoka,ale dostal go pierwszy raz od babci kilka dni po porodzie, slyszalam ze są dzieci z silnym odruchem ssania i nie obejdą sie bez smoka inne nie....slyszalam o domowych sposobach slodzenia smoczka,ale nie plecam ze wzgedu na przyszle ząbki,ale jak jeszcze nie ma zabkow moze warto sprobowac,podobno jak niemowle wyczuje na jezyku cukier to odruchowo ssie,moze na tym oparte są te sposoby
u mnie maly tez juz za cycem nie przepada, najwiecej je w nocy i po kilka minut z jednej w dzien najwyzej minuta a i to to jest duzo, ale chce utrzymac laktacje jak najdluzej zobaczymy co bedzie jak wprowadze nowe pokarmy

Do góry