reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ładna mama po ciąży - ćwiczenia, kosmetyki, moda

Mi tez zawsze wywala i dwa kg wiecej waga pokazuje.Brzuch cwicze na bodyslimmer.Ciekawe jak dlugo bede miec zapal.pewnie jutro juz minie.
Najgorsze ze osyfilo mnie jak nastolatke a nic nie mam od trąziku

reklama
orbitrek złożony, pierwsze 10minut zaliczone, to jest wyjebiste, moja siostra się śmieje, że u jej przyjaciółki robił jako wieszak, więc mam nadzieję, że się nie wzbogaciłam o drogi wieszak :rofl2:

przez 5 minut rano niby straciłam 300kalorii, na wieczór planuję z pół h, ale zobaczymy jak się będę czuć, jak na razie mam tempo emeryta, ale i tak czuje wszystkie mięśnie :tak: mąż też się czai :rofl2:

irisson, z góry wybacz kochana:-D ale nie spaliłaś tyle. Jednostki podawane na sprzętach co podawane w kj czyli kilojulach! 550 kcal to ja spalam podczas jazdy rowerkiem na spinningu po 1,5 h gdzie leje się ze mnie pot i rzygam ze zmęczenie. Poza tym jeśli Ci mogę polecić, sesje najkrótsze pół h, bo dopiero po 10 min podwyższanego tętna organizm przełącza się na spalanie tłuszczu, wcześniej sięga po rezerwę z mięśni.

Podaje Ci przykład jak sobie przeliczać kj na kcal i wtedy będziesz wiedziała orientacyjnie bo to zależne jest jeszcze od masy ciała, wieku, płci.

1 kj to 0.2388 kcal
Czyli spaliłaś tak na prawdę ok. 60 kcal

Na 300 kcal, nie kj musiałabyś zapodawać na orbiterku ok. h i mieć tętno w okolicach 120 - 150. Niestety nie jest tak łatwo spalać kalorie:no: A my dziś idziemy na imieniny, już widzę jak się nażrem

Ostatnia edycja:
wchodze na forum, widze ostatni post irisson i z gory wiedzialam ze bedzie orbitrekowo :p
na pocieszenie dla mnie: moj Julek dzis mial jedna pobudke w nocy o 5!!! mam nadzieje ze juz w tym kierunku bedzie podazal. ja widze swiatelko w tunelu. a i poranna pobudka o 8 wiec baaaaaardzo milo. no ale ja oczywiscie na cycka nie wyrabialam i od 3 godziny czekalam na malego az sie przebudzi, w koncu zdesperowana ok 4:00 uruchomilam laktator zeby sobie ulzyc :p
wczoraj Ewka zaliczona, paczka hitow tez i biedronkowe migdaly w czekoladzie!!! mniam! ale zla jestem na to!!
dzis tez grzesze slodyczami... baty mi sie naleza... ehhh...

Asia no, że mi pojechałaś, to dla Ciebie P1020832.jpg przy 22 minucie taką sę motywacyjną gadkę trzasnęłam, że nie jeden trener pozazdrościłby...

Pokah taka przewidywalna jestem? haha nie no tak na serio, jak już coś publicznie powiem, to mnie to motywuje, więc będę was zadręczać :-D

Irisson moja motywacja trwala -dzien.Dzis nawet noga nie machnelam bo mam jakiegos dola i nie chce mi sie cwiczyc.Milenka ma goraczke pewnie jutro do pedjatry pojedziemy:-(A i opierdzielilam faceta z tej apteki ze dawal mi zludna nadzieje na prace i jeszcze chce sie cholera wie po co spotykac

No i zmusilam sie do wygibasow przez 30min.Zrobilam 100brzuchow na body slimmer i 100skretow.Dziwne bo jak zaczynalam robic brzuchy to nie moglam 10 wycisnac bo mnie bolal brzuch a teraz prawie nic nie czuje.Bardziej czuje gdy pare razy szybko wciagne brzuch.O wtedy zarabiscie boli.

Ostatnia edycja:
reklama
irirson, super, no jesteś niezła:-D Ja kurde mam motywacje jak ten karnet kupiłam, w końcu 100 kosztował. Teraz raz w dwa razy w tyg spinning i bieżnia. M też się wziął za siebie, bo się tatusiek zrobił trochę:-D
irisson i po takim wysiłku to karmi pewnie dobrze smakuje:-D

doti, wyznacz sobie jakiś cel, np. że do przyjazdy M tyle i tyle schudniesz.

pokah, a ja dziś na imieninach nie powstrzymałam od takiego podjadania ale jak wróciłam ze szpitala wpoeprzałam całę opakwoania ciasteczek i 53 wskoczyłm na 54, 55 teraz mam już swoje 50 - 51 spzred ciąży i jest ok, tylko ciągle ta czarna krecha na brzuchu mnie demaskuje:tak:

Do góry