reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ładna mama po ciąży - ćwiczenia, kosmetyki, moda

ja też zaczęłam od ćwiczeń rozciągających - skorzystałam z programu Program Atrakcyjna MamaTM - by wrócić do formy po ciąży, mam w gronie znajomych konsultantkę. Fajnie, pokazała mi co i jak ćwiczyć, w szpitalu zaczęłam od ćwiczeń krążeniowych plus kegle a po powrocie do domu brzuchy i rozciąganie pod jej okiem. Teraz można już wszystko, 6 tygodni minęło, wizyta piątkowa u gin potwierdziła że wszystko wygląda OK., jakbym nie rodziła! Także zamierzam włączyć ćwiczenia na pupę i uda ;-) zostało 3,5kg po ciąży ale mam wrażenie że sylwetka się jednak zmieniła:-(

summer a jak przylaczyc sie do tego programu? skad wziac te cwiczenia? bo nie moge znlezc cos...

reklama
Jak w temacie. Melduje sie. Dzis na wadze 61kg :baffled:. Cel: waga sprzed ciazy 58kg. Cel nr II: zgubic wydety brzuch. Z tym juz bedzie duzo gorzej.
Samej mi trudno. W dodatku waga poszla w gore o 1 kg :(. Karmie piersia, delikatnie dopajam mm, a apetyt mam wilczy :(.
Pomyslalam, ze jak napisze na forum bedzie latwiej. Ba, jak inne z Was napisza, ze osiagaja sukcesy - to bedzie dopiero motywacja.:tak:

________
bloguje justmyone.blogspot.com
fotografie... ilustracje... kreacje...

pokah a Ty z tego co pamietam to po cc?czy zle kojarze?:-) bo jak po naturalnym to na brzuch polecam 6 weidera: Aerobiczna 6 Weidera - sposób na płaski brzuch to chyba najlepsze cwiczenie na brzuch jakie do tej pory robilam,a robilam ich troche w zyciu ;) bo zwykle brzuszki to zabardzo sensu nie maja. tylko wlasnie ten mankament,ze po cc te cwiczenia sa za ciezkie :/ wiec nie radze...
poza tym basen...najlepsza rzecz pod sloncem i dziala na cale cialko, wiec na zrzucenie 3kg chyba by byl idealny. a kilogramy teraz beda szalec,niestety dzieciaczki sporo z nas "wyciagaja" i mozna by caly czas jesc i jesc... :(

ojezu, irisson, współczuje....:p 6weidera jest czyms strasznym, ja nie wiem jakie trzeba mieć zacięcie by dotrwać do konca. ja kiedys probowalam, chyba kolo 10dni wytrzymalam.... ale to i tak odpoczywajac miedzy cwiczeniami, bo tam nie wolno. straszna mordęga. nie lepiej coś lżejszego? ja chyba jak sie w koncu zbiore to pilates jakiś pouprawiam sobie.
no ale życze powodzenia;-)

jest mnostwo innych ćwiczen, irisson, prostszych, które świetnie odchudzają. i wzmacniają miesnie.
zwykłe jakieś nożyce, inne machania nogami, krecenia biodrami, brzuszki, rowerek... ja przynajmniej bede probowac w ten sposob.
myslisz ze akurat ta 6weidera jest taka swietna? ja nie jestem do tego przekonana, ze to wiecej by mi dalo niz inne ćwiczenia.... dlatego moze nie wytrwałam :p ciężko jest po prostu jak sie nie ma kondycji. ale trzymam kciuki;*

Dobra to i ja się wypowiem, chociaż sama osobiście nie ćwicze bo wszytko samo wróciło do starego:tak: ale trzymam kciuki za resztę.
6 wejdera jest ok jako ćwiczenie siłowe i wyrabiające mięśnie, ale nie będzie efektów za wyjątkiem nie widocznego wzmocnienie masy mięśniowej bez ćwiczeń stricte aerobowych, które pozwolą spalić tkankę tłuszczową i "odkryć" te mięśnie. Masa mięśniowa jest nam jednak o tyle bardzo potrzebna, że mięśnie szybciej przetwarzają kalorie na energię. Jednym słowem aeroby na rozgrzewkę i dopiero siłowe ćwiczenia.
Polecam: Tętno podczas ćwiczeń aerobowych - Trener.pl, żeby być w temacie tętna, które jest najważniejszym czynnikiem zwiększajcym efektywność ćwiczeń.
Powodzenia.

reklama
Ja jak narazie nie cwicze.Niby nie ma takiej potrzeby ,bo zołwim tempem,ale wraca wszystko do siebie tzn.cialo pod wzgledem masy i gabarytow,bo z takimi ,,dodatkami'' jak rozstepy troche trudniej. W poprzednim tygodniu zauwazylam ,ze -1kg pojawilo sie na wadze, wiec zostalo zrzucic jeszcze kg sprzed ciazy, brzuch powolutku sam zanika. Duzo ostatnio spaceruje, moze to pomoglo... zapisalabym sie na jakis areobik,ale czasu brak:/ co do 6weidera to ja nawet nie zaczynam ,bo odpadlabym po kilku dniach:-D ale tez trzymam irisson kciuki;-)

Do góry