reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ładna mama po ciąży - ćwiczenia, kosmetyki, moda

Kurcze zazdroszcze Wam Dziewczyny z tymi fryzurkami... tez bym sobie zrobila na glowie jakas redykalna metamorfoze:) ale boje sie uzywac farb szczegolnie ze w moim otoczeniu jakos wszyscy twierdza ze nie mozna a w szcegolnosci z amoniakiem:/ niby czytalam ze to mit i wgl ale mnie nastraszyli teraz mam obawy:crazy: A cialam Was zapytac czy mozna uzywac kremow antycelulitowych i przeciw rozstepom? tak ogolnie na uda posladki... bo na brzuch to chyba tylko takie specjalne??

reklama
Dziewczyny dzięki za wsparcie. Zapytałam nawet o to swojego gina i odpowiedział, że na tym etapie ciąży nic złego nie powinno się stać.

A generalnie to stanowczo odradzam farbę Wellaton w piance - paskudnie śmierdzi, konsystencja pianki raczej płynna niż piankowa. Fuj.

Kurcze zazdroszcze Wam Dziewczyny z tymi fryzurkami... tez bym sobie zrobila na glowie jakas redykalna metamorfoze:) ale boje sie uzywac farb szczegolnie ze w moim otoczeniu jakos wszyscy twierdza ze nie mozna a w szcegolnosci z amoniakiem:/ niby czytalam ze to mit i wgl ale mnie nastraszyli teraz mam obawy:crazy: A cialam Was zapytac czy mozna uzywac kremow antycelulitowych i przeciw rozstepom? tak ogolnie na uda posladki... bo na brzuch to chyba tylko takie specjalne??

Agnes, ale pomyśl, chyba co do tego bardziej wiarygodnia jest wiedza naukowców niż naszych babć... leć do sklepu po farbe, albo do fryzjera ! :-)

a co do kremów to nie wiem, słyszałam jakieś opinie ze balsamów z jakimis tam skladnikami nie mozna i dlatego lepiej uzywac tych przeznaczonych dla ciężarnych. Jesli masz obawy to porównaj skład jakiegoś konkretnego balsamu z tymi specjalnymi...

ostatnie w gazetce, którą dostaje się w rossmannie przy zakupach wyczytałam, że kosmetyki antytrądzikowe odpadają w czasie ciąży, bo powodują uszkodzenia płodu :szok: używałam tak samo na początku ciąży jak i teraz używam. Pierwsze w ogóle o czymś takim słyszę...

Że kosmetyki takie typu żel do mycia twarzy do kupienia w drogerii to musi być bzdura. Ja tylko wiem że takich z apteki, bardziej leczniczych nie wolno używać. tabletek, maści..

Jeżeli chodzi o typowe kosmetyki antytradzikowe mój gin wyraził zgodę mówił, że nic nie zagraża ciąży. Inaczej w kwestii leków przeciw trądzikowych na recepte.

Ja będę stosować dietę 1000 kalorii. Stosowałam ją kilka lat temu jak się musiałam odchudzać po hormonach i się sprawdziła idealnie. Do tego brzuszki, rowerek stacjonarny, raz w tygodniu basen (mąż zapowiedział, ze dwa razy w tyg wieczorem będzie dawał mi "wychodne" abym mogła poćwiczyć na siłowni lub iść na basen), chciałabym też się zapisać na zumbe ale w moim mieście tylko w jednym miejscu jest i to na 17.00 więc raczej nie będzie małego z kim zostawić. Mam nadzieję, że się uda. Tak do Świąt Bożego Narodzenia daję sobie czas na zrzucenie 18kg ;) 13kg z ciąży i 5kg sprzed ciąży ;) Kilka lat temu schudłam 15kg w 3 miesiące ale miałam dużo czasu a przy dziecku to wiadomo, będzie się ćwiczyło jak dzidzia będzie spała.

http://www.metodadukana.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=55&Itemid=74
tu jest stronka o teście dukana.robi sie go i wiesz ile masz którą fazę stosować. Oczywiście wcześniej trzeba się zapoznać z "regułami" diety. polecam książkę w której opisana jest cała "filozofia" i argumenty na tak.
U mnie przez 3 lata nie wystąpiło jojo, ale dla mnie to raczej sposób jedzenia na stałe niż tymczasowa dieta.

Po porodzie i połogu a nawet w zasadzie po 3 miesiącach, bo po cesarce dłużej się dochodzi do siebie, pójdę na siłownie, którą mam pod blokiem. Tatuś się zajmie dziećmi :-D

reklama
Ja tam bym Dukana nie polecała. Mam w rodzinie dietetyczkę, która mówi, że to nie jest dobra dieta na dłuższą metę. Nie znam się dokładnie, więc nie będę się wymądrzać, ale mówiła po prostu, że jest niezdrowa.

No i diety to raczej po karmieniu, Dziewczyny ;)

Do góry