reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ładna mama po ciąży - ćwiczenia, kosmetyki, moda

Kobiety! Dziś byłam u lekarza i oczywiście zapomniałam zapytać. Kupiłam sobie ostatnio małe hantelki, troszkę przytyły mi ręce i chciałam jakoś się pozbyć tego zwisającego tłuszczyku. Mój chłop mnie nastraszył, że nie mogę nimi ćwiczyć. A jak Wy sądzicie?? :baffled:

reklama
ja czytałam, że jeśli wcześniej się nie uprawiało jakiegoś sportu, to w ciąży można tylko spacerować i chodzić na basen. i dzwigac tyle ile przed ciążą.
paulina, ja bym się tego nie podjęła, ale no nie wiem, mnie to męczy nawet przeglądanie bluzek w sklepie wiszących troche wyżej, wiec myśle że podniosłabym taki hantelek trzy razy i mialabym zadyszke :-p

Dziewczyny, postanowiłam wreszcie się czymś smarować. Zastanawiam się nad dwoma palmersem i mustelą. Wolałabym pierwszy bo tańszy:-), ktoś używa lub używał?

Ja maluję się Palmersem, choć ostatnio jakoś tak.. nie po drodze mi do buteleczki ;-). Skuteczności na razie nie znam :-). Moja przyjaciółka smarowała się Mustelą. Nic nie dało - rozstępy wyszły wszędzie tam gdzie wyjść mogły. Myślę, że oprócz samego kremu trzeba brać pod uwagę indywidualne predyspozycje do takich "ozdób", niestety. Ja sama Musteli nie używałam, ale Palmers mi odpowiada - i dozowanie, i konsystencja, i zapach.

Dziewczyny, postanowiłam wreszcie się czymś smarować. Zastanawiam się nad dwoma palmersem i mustelą. Wolałabym pierwszy bo tańszy:-), ktoś używa lub używał?

Dzisiaj widziałam mustelę 9 miesięcy w promocji - z 93 zł na 75 zł w superpharmie ( z kartą ).

Ja się smaruję dużo - przed ciążą i w pierwszym trymestrze oliwką dla dzieci johnson, potem pharmaceris na zmianę z ziajką, do biustu perfecta mama. Na brzuchu na razie nic nie wyszło ( i oby tak zostało ), za to na piersiach pojawiły mi się okropne rozstępy :-( Nie wiem czy te smarowidła cokolwiek dają :baffled:

Ostatnia edycja:
A ja w dalszym ciągu jestem twarda i trwam przy oliwce i balsamie dla dzieci. Na mnie działają niezawodnie. Zapach neutralny, lekki, zwiewny, niekolidujący z niczym ;-)
W kremy antyrozstępowe, ani inne cuda wianki dla ciężarnych nie zamierzam inwestować. Jakoś małej wiary w takie wynalazki człowiek jestem:tak:

Ja już wcześniej stosowałam oliwke i balsam dla niemowlat i też uważam że nadal to niezawodne kosmetyki i maja ten plus że nie powodują żadnych uczuleń :D

nie używam, ale tylko pamietam ze na temat musteli jakies złe opinie czytałam :-p

dzag, bo to jest tak ze jak nam rozstepy maja wyjsc to wyjdą, jedyne co to mozemy sie starac nie przytyc za duzo by były mniejsze, ale zadne kremy nam nic nie dadzą, chyba tylko psychiczny spokoj ze robilysmy co moglysmy. a juz na pewno nie da wiecej mustela od zwyklej oliwki czy zwyklego balsami przeciw rozstepom za 13 zamiast 90zł.

Ostatnia edycja:
ja z moją siostrą smarowałam się zwykłą oliwką całą ciążę, ona nie ma ani jednego rozstępu, ja mam cały brzuch 30 cm wgłębień, moja siostra przytyła 27 kg, a ja 14 kg, chyba nie ma reguły :-D

Dzięki za rady, kupie Palmersa ale tego organic bez parabenów i olejków, zawsze to mniej chemii do dziecka trafia.
Irrison, też tak myślę, ale dla świętego spokoju będę się smarować, pewnie w kolejnej ciąży będę już mądrzejsza co i jak:-)

reklama
Dziewczyny pomocy!
Mam iść na wesele 21 maja. W co ja mam się ubrać? Najlepiej żeby tanio było... czyli nie wiem co ja mam zrobić... Sukienki i spódnice odpadają.

Do góry