reklama
olka11135
Fanka BB :)
I dla mnie spoko, że kobieta w ciąży potrzebuje odpocząć od pracy fizycznie, czy psychicznie. Czas ciąży jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Jeśli ktoś ma silę wtedy pracować, to bardzo fajnie, ale medalu nie będzie.
A myślisz, że ktoś pracuje dla medalu?
Ja pracuję bo uwielbiam swoją pracę, firmę, to co robię. Pracuję żeby moje dzieci żył w lepszym świecie (a pewnie nie będą przez takie darmozjady). Jestem obecnie w 4 ciąży, od 2, a może nawet 3 tygodni wymiotuję wszystkim co zjem lub wypiję. Nie obeszło się bez kroplówki, to super wiedzieć, że w przyszłości np. moja córka w takiej samej sytuacji dostanie częściowo płatne L4 albo w ogóle bo wcześniej latami, takie Panienki chciały sobie "odpocząć". Zdecydowanie im powinno się dać medal - medal DEBILA
jasani
Nawet tego nie skomentuje. Już zostało tu napisane,że aby odpocząć bierze się urlop wypoczynkowy a nie chorobowe.I dla mnie spoko, że kobieta w ciąży potrzebuje odpocząć od pracy fizycznie, czy psychicznie. Czas ciąży jest wyjątkowy i niepowtarzalny. Jeśli ktoś ma silę wtedy pracować, to bardzo fajnie, ale medalu nie będzie.
Ale teraz się chwalisz czy żalisz, że pracujesz źle czując się w ciąży? Bo serio nie rozumiem... I wypraszam sobie sugerowanie, że jestem darmozjadem bo nie pracowałam w ciąży. Też lubię swoją pracę. Przez 15 lat może trzy razy byłam na zwolnieniu. Ale nie miałam najmniejszej ochoty ryzykować ciąży, bo jak już napisałam, praca z 25 dzieciaków, które mogą Cię w każdej chwili niechcący uderzyć w brzuch, bądź zarazić jakims szajsem, do bezpiecznych nie należy. Bez odbioru.A myślisz, że ktoś pracuje dla medalu?
Ja pracuję bo uwielbiam swoją pracę, firmę, to co robię. Pracuję żeby moje dzieci żył w lepszym świecie (a pewnie nie będą przez takie darmozjady). Jestem obecnie w 4 ciąży, od 2, a może nawet 3 tygodni wymiotuję wszystkim co zjem lub wypiję. Nie obeszło się bez kroplówki, to super wiedzieć, że w przyszłości np. moja córka w takiej samej sytuacji dostanie częściowo płatne L4 albo w ogóle bo wcześniej latami, takie Panienki chciały sobie "odpocząć". Zdecydowanie im powinno się dać medal - medal DEBILA
olka11135
Ale teraz się chwalisz czy żalisz, że pracujesz źle czując się w ciąży? Bo serio nie rozumiem... I wypraszam sobie sugerowanie, że jestem darmozjadem bo nie pracowałam w ciąży. Też lubię swoją pracę. Przez 15 lat może trzy razy byłam na zwolnieniu. Ale nie miałam najmniejszej ochoty ryzykować ciąży, bo jak już napisałam, praca z 25 dzieciaków, które mogą Cię w każdej chwili niechcący uderzyć w brzuch, bądź zarazić jakims szajsem, do bezpiecznych nie należy. Bez odbioru.
Powinnam moje pozostałe dzieci oddać do domu dziecka
O to jest już komplet "guru" babyboom. Skąd w Was tyle jadu i złośliwości. @Morskawoda32 ma rację zacznijcie zmieniać krajowe realia poprzez politykę i odpowiednie ustawodawstwo. Niedługo wybory. Zapiszcie się do jakiejś partii politycznej
Morskawoda32
Mam nadzieje ze z każda wizyta u swojego ginekologa uświadamiasz go ze wypisując L4 na ciąże niszczy przyszłość Twoich dzieci i łamie prawo. Powinnaś, serio, jeśli jesteś tak sprawie oddana.A myślisz, że ktoś pracuje dla medalu?
Bolilol
ale ustawodawstwo chyba już jest odpowiednie? Przepisy przewidują, że jeżeli ciężarna nie może wykonywać danej pracy, to pracodawca jest zobowiązany dostosować jej stanowisko, a jak nie jest w stanie, to zwolnić ją z obowiązku świadczenia pracy i wypłacać dalej wynagrodzenie. Co tu zmieniać?O to jest już komplet "guru" babyboom. Skąd w Was tyle jadu i złośliwości. @Morskawoda32 ma rację zacznijcie zmieniać krajowe realia poprzez politykę i odpowiednie ustawodawstwo. Niedługo wybory. Zapiszcie się do jakiejś partii politycznej
reklama
Zwiększyć odpowiedzialność karną dla kobiet na l4 i lekarzy wypisujących zwolnienia. Prowadzić kampanie społeczne w tym zakresie. Śmiało można z tym wyjść poza forum. Zadbajmy o przyszłość naszych dzieciale ustawodawstwo chyba już jest odpowiednie? Przepisy przewidują, że jeżeli ciężarna nie może wykonywać danej pracy, to pracodawca jest zobowiązany dostosować jej stanowisko, a jak nie jest w stanie, to zwolnić ją z obowiązku świadczenia pracy i wypłacać dalej wynagrodzenie. Co tu zmieniać?
Podziel się: