pluto_nova
Moderator
ooo jaka specjalistka Nie mam chorych nerek, a ruchome. W ciąży gdy wszystko się rozrasta te nerki mają mniej miejsca i podczas opadania (potwierdzonego urografią po ciążach, bo w ciążach było to niemożliwe ze względu na zastój moczu) moczowód się zagina i stąd zastój powodujący zapalenia i krwiomocz. Bez ciąży gdy pobolewają mnie nerki wystarczy, że poleżę chwilę z nogami do góry w pozycji świeci i nerki wskakują na swoje miejsce - w ciąży tak się nie da bo rozrastająca macica uciska organy. Dać Ci namiary na mojego urologa? Ośmieszasz się teraz i udajesz lekarza, a nie masz wiedzy żadnej. Każda ciężarna, która cierpi na migreny z całkiem innego powodu to kłamczuchyChyba u Ciebie się kłania właśnie. Przeczytaj post na który odpowiadałam. Potem dopiero koleżanka zaczęła precyzowac, że to o inne stanowisko chodzi post na który ja odpowiedziałam brzmi dość jasno: jakbym nie wiedziała, że mogę nie pracować, to bym z tymi migrenami pracowała. To chyba jednak nie jest tak źle.
Zresztą gadki o tym, że wcześniej to były migreny hormonalne, a teraz nagle w ciąży to sa od komputera to tez jakiś magia. Jak wszyscy wiemy ciąża to czas absolutnej równowagi hormonalnej, więc oczywiście teraz to komputer jest zły. Proponuję takie bajki opowiadać dzieciom na dobranoc.
PS. Nerek też nie ma chorych od ciąży, tylko wcześniej. I wcześniej jakoś mogła z nimi pracować i nie wymagała ciągłej dezynfekcji kibla ona nie ma podstaw do zwolnienia jej z obowiązku świadczenia pracy, tylko ma wskazania do l4. Jej stan nie wynika z warunków pracy, tylko z dolegliwości zdrowotnych. Nie róbcie kurtyzany z logiki.
Nikt tu nie broni l4 bo tak, ale na szczęście nie wy o tym decydujecie tylko lekarz prowadzący. A z tymi gadkami o robieniu w bambo podatników proponuję iść do tych patusów latami siedzących na socjalu i im opowiadać swoje mądrości. A jak już raz i drugi dostaniecie od nich kopa na rozpęd to wroćcie i powiedzcie jak było i czy posłuchali.
Ale łatwiej na forum się ciskać do ciężarnych, wiadomo.
Kończ waść, wstydu oszczędź
@aniaslu proszę o zamknięcie wątku