reklama
mysz1978
Fanka BB :)
Taki temat rzucam - co macie zamiar zrobic jak sie urlop macierzynski skonczy Wiem ze jeszcze troche czasu zostalo - ja na przyklad mam do 26.09, potem 8 tygodni bodajze zaleglego urlopu wypoczynkowego, tak wiec do pracy mialabym wrcocic mniej wiecej w polowie listopada.
Planuje jednak wziac dwa miesiace urlopu wychowawczego i do pracy wroce pod koniec stycznia - Jasio bedzie mial 8 miesiacy i zostanie z opiekunka ktora po prostu z nieba mi spadla - mieszka 5 pieter nade mna, jest emerytowana nauczycielka, kladaca nacisk na rozwoj intelektualny swojego wnuka ktorym poki co sie zajmuje, tak wiec mam nadzieje ze Jasio bedzie w dobrych rekach. Babka sama zaproponowala ze moze sie Jasiem zajac jak wroce do pracy :-)
Nie rozmiawialysmy na temat wynagrodzenia - wiem ze bedzie to pewnie okolo 2/3 mojej pensji, no ale chce wrocic do pracy :-) Mam o tyle dorbze ze ta babka nie bedzie z Jasiem calutenki dzien a zaledwie okolo 6 godzin, tak wiec wyrzutow nie mam specjalnych ze go zostawiam...
A jak to bedzieu Was?????
Babcia, opiekunka, zlobek czy dluzszy urlop wychowawczy? Pewnie dziewczyny dla ktorych Maluszek majowy nie byl pierwszym dziekciem, nie planuja jeszcze porotu do pracy?
Planuje jednak wziac dwa miesiace urlopu wychowawczego i do pracy wroce pod koniec stycznia - Jasio bedzie mial 8 miesiacy i zostanie z opiekunka ktora po prostu z nieba mi spadla - mieszka 5 pieter nade mna, jest emerytowana nauczycielka, kladaca nacisk na rozwoj intelektualny swojego wnuka ktorym poki co sie zajmuje, tak wiec mam nadzieje ze Jasio bedzie w dobrych rekach. Babka sama zaproponowala ze moze sie Jasiem zajac jak wroce do pracy :-)
Nie rozmiawialysmy na temat wynagrodzenia - wiem ze bedzie to pewnie okolo 2/3 mojej pensji, no ale chce wrocic do pracy :-) Mam o tyle dorbze ze ta babka nie bedzie z Jasiem calutenki dzien a zaledwie okolo 6 godzin, tak wiec wyrzutow nie mam specjalnych ze go zostawiam...
A jak to bedzieu Was?????
Babcia, opiekunka, zlobek czy dluzszy urlop wychowawczy? Pewnie dziewczyny dla ktorych Maluszek majowy nie byl pierwszym dziekciem, nie planuja jeszcze porotu do pracy?
krupka
Entuzjast(k)a
I teraz górą dziewczyny, które urodziły pod koniec maja - ja mam macierzyński jakos do połowy sierpnia kurcze Potem wypoczynkowy (nie wiem ile - właśnie dziś wysłałam maila z zapytaniem). No a potem na bank wychowawczy. Przed urodzeniem nie byłam pewna, ale teraz nie mam innego wyjścia - same rozumiecie. Na szczęście sporo pomagają nam rodzice, więc możemy sobie pozwolić na jedną pensję póki co.
ja na pewno zostaje w domu tylko nie wiem czy na wychowawczymczy jako bezrobotna, bo podobno moja firma zlikwidowana została, ale nie dostałam zednej info, a sama do tych imbecyli dzwonic nie będę. jesli istnieją to zostaje nawych chociaz do 1 roku zycia kacpra. chyba, ze bedzie tak ciężko. ze bedę musiala isc do pracy. na razie mam macierzynski, mąz tyra na 2 etatach i jest spoko. ale wychowawczego niestety dostawac nie bedziemy. a jak bede musiala isc do pracy to musze szuakc takiej zeby mi po opłąceniu opiekunki zostalo jeszcze na zycie, bo do poprzedniej firmy nie wroce.
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Ja też niestety wracam, po macierzyńskim biorę 3-4 tygodnie urlopu wypoczynkowego i w połowie października wracam do pracy. Na szczęście będę chodzić początkowo tylko 2-3x tygodniowo, więc będę się starać wymieniać się z mężem, żeby obyło się bez opiekunki.co do mnie to wracam do pracy tuż po macierzyńskim.
Dokładnie 10 września zaczynam szaleństwa :/
Niestety kaska potrzebna mocno jest.
reklama
Podziel się: