my wypełnialismy ostatnio,ale to był dosłownie jeden papier z naszymi danymi i nic qwiecej,maz musial w urzedzie w swoim miejscu zamieszkania pobrac takie zaswiadczenie ze on nie staral sie o wypłate becikowego -i to tyle
reklama
Ewitka
Majowo-lutowa mama
U nas też mąż załatwiał zaraz jak wyszłam ze szpitala w MOPSie w tym samym dniu co akt urodzenia. Formularze pobrał ze strony WWW gminy (dla mieszkańców gminy Kraków link się przyda, dla pozostałych jest opis jak sie to zalatwia Procedura SO-1 - Biuletyn Informacji Publicznej Miasta Krakowa) i jeszcze mile go pani urzędniczka zaskoczyła informując, że przysługują nam dwa becikowe: gminne i ustawowe. Tak więc na szczepienia będzie.
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Pesel nie jest wymagany, na niego się troche czeka, choć jak się załatwia później to się go już ma.(..) akt urodzenia dziecka z PESELEM.
reklama
żyrafa a jak sie nazywa ten druk? musze wteyd poszukac w tych papierach.
podaje link wprawdzie do becikowego,ktore sie sklada w Gdyni (tu sklada sie papiery w Urzedzie Miasta-inaczej,niz w Gdansku,bo w Gdansku sklada sie w MOPSie,a ja mam do niego bardzo daleko).ostatni wiersz (druki)-kliknij tam,otworzy Ci sie plik to zobaczysz.tylko uwaga!jesli go wydrukujesz,to na gorze strony masz adres urzedu w gdyni.a link daje,zebys mniej wiecej wiedziala,o co chodzi.my dzis zlozylismy-ksero aktu urodzenia dziecka,ksera dowodow obojga rodzicow,ten wlasnie druk sciagniety ze strony urzedu miasta i moje oswiadczenie,ze nie pobralam wczesniej becikowego,bo my zlozylismy na Piotra,w Gdyni.
http://www.gdynia.pl/urzad/wydzialy/info/4050_38935.html
Podziel się: