reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L4, zasiłki, urlopy wypoczynkowe, wychowawcze , macierzyńskie

widzisz jaki sumienny z ciebie pracodawca. aż zazdroszczę:-)
teraz tylko nasmaruję pismo do mojego pracodawcy i będę mogła spac w spokoju z powodu dokonczonej sprawy

reklama
mam pytanie-bo dzisiaj mam zwolnienie-jesli jutro lub pojutrze zgłosze sie do szpitala to czy wystawia mi zaswiadczenie za te 2 dni wczesniej czy raczej nie,a co bedzie jesli bede miała 2 dni przerwy w zwolnieniu?

mam pytanie-bo dzisiaj mam zwolnienie-jesli jutro lub pojutrze zgłosze sie do szpitala to czy wystawia mi zaswiadczenie za te 2 dni wczesniej czy raczej nie,a co bedzie jesli bede miała 2 dni przerwy w zwolnieniu?

ja tak gościnnie do Was zaglądam, ale mogę podpowiedzieć, że lekarz ma prawo wystawić zwolnienie właśnie do 2 dni wstecz od daty wystawienia. Więc nie powinni robić Ci probelmu :)

Ankami-dzieki za opowiedz-bo chciałabym jeszcze na weekend zostac w domku,a w niedzielke na wieczor jechac do szpitala,ale nie wiedziałam czy to mozliwe ze wzgledu na zwolnienie:tak:

Można do 3 dni wstecz i 2 albo 3 dni naprzód. Ale co do tego, czy szpital wystawi nie byłabym taka pewna - co innego lekarz prowadzący, ale lekarze w szpitalu mpgą odmówić - no chyba, że trafisz na kogoś ludzkiego :tak:

Jeśli natomiast będziesz miała przerwę w zwolnieniu, to zapewne zdenerwujesz pracodawcę - będzie musiał wypłacić Ci pensję za kolejne 30 dni zwolnienia, a potem obowiązek znów przejdzie na ZUS.

No ja też wątpie, żeby w szpitalu dali zwolnienie wstecz. Ich to nie interesuje czy masz ciągłość czy nie. Dostajesz zwolnienie od dnia położenia się do szpitala. Może wyślij Żyrafko kogoś do Twojego ginekologa i niech on Ci wypisze. Ja wogóle nie brałam zwolnienia w szpitalu, bo akurat miałam od swojego lekarza.

Kurcze wypłacili mi niecałą pensję za marzec, bo 180 dni minęło mi 23 marca a ZUS decyzję do mnie przysłał a do pracy nie i nie mają podstawy do wypłaty za okres 24-31 marca :wściekła/y:

Wczoraj dostałam decyzję z ZUSu. Przyznali mi to świadczenie na okres 2 miesięcy:-)
mam nadzieję, że sytuacja nie będzie podobna jak i u Gosi i zakład pracy też już dostał te papiery. Oczywiście dowiem się pewnie przy wypłacie

reklama
Kacper, jeśli to pierwsze pismo z ZUSu, to jest to raczej ORZECZENIE, które nie jest wysyłane do pracodawcy, DECYZJA wysyłana jest nieco później. (Ja nadal nie dostałam, choć orzeczenie przyszło juz jakieś 2 tyg. temu:baffled: )

Do góry