reklama
mam pytanie-bo dzisiaj mam zwolnienie-jesli jutro lub pojutrze zgłosze sie do szpitala to czy wystawia mi zaswiadczenie za te 2 dni wczesniej czy raczej nie,a co bedzie jesli bede miała 2 dni przerwy w zwolnieniu?
mam pytanie-bo dzisiaj mam zwolnienie-jesli jutro lub pojutrze zgłosze sie do szpitala to czy wystawia mi zaswiadczenie za te 2 dni wczesniej czy raczej nie,a co bedzie jesli bede miała 2 dni przerwy w zwolnieniu?
ja tak gościnnie do Was zaglądam, ale mogę podpowiedzieć, że lekarz ma prawo wystawić zwolnienie właśnie do 2 dni wstecz od daty wystawienia. Więc nie powinni robić Ci probelmu
krupka
Entuzjast(k)a
Można do 3 dni wstecz i 2 albo 3 dni naprzód. Ale co do tego, czy szpital wystawi nie byłabym taka pewna - co innego lekarz prowadzący, ale lekarze w szpitalu mpgą odmówić - no chyba, że trafisz na kogoś ludzkiego
Jeśli natomiast będziesz miała przerwę w zwolnieniu, to zapewne zdenerwujesz pracodawcę - będzie musiał wypłacić Ci pensję za kolejne 30 dni zwolnienia, a potem obowiązek znów przejdzie na ZUS.
Jeśli natomiast będziesz miała przerwę w zwolnieniu, to zapewne zdenerwujesz pracodawcę - będzie musiał wypłacić Ci pensję za kolejne 30 dni zwolnienia, a potem obowiązek znów przejdzie na ZUS.
No ja też wątpie, żeby w szpitalu dali zwolnienie wstecz. Ich to nie interesuje czy masz ciągłość czy nie. Dostajesz zwolnienie od dnia położenia się do szpitala. Może wyślij Żyrafko kogoś do Twojego ginekologa i niech on Ci wypisze. Ja wogóle nie brałam zwolnienia w szpitalu, bo akurat miałam od swojego lekarza.
Kurcze wypłacili mi niecałą pensję za marzec, bo 180 dni minęło mi 23 marca a ZUS decyzję do mnie przysłał a do pracy nie i nie mają podstawy do wypłaty za okres 24-31 marca
Kurcze wypłacili mi niecałą pensję za marzec, bo 180 dni minęło mi 23 marca a ZUS decyzję do mnie przysłał a do pracy nie i nie mają podstawy do wypłaty za okres 24-31 marca
reklama
Podziel się: